ERCİYES YOLUNDA YOĞUN TİPİ

ERCİYES YOLUNDA YOĞUN TİPİ

Kayseri-Erciyes kayak merkezi yolunda kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı.Bir otomobil, yolun kaygan ve tipi olmasından dolayı şarampole kaydı. Jandarma aracı kurtarırken, içinde bulunan kalp hastasını da hastaneye yetiştiri

İlimizin yüksek kesimlerinde kar yağışı ile birlikte şiddetli rüzgar yüzünden hayat olumsuz etkileniyor. Kayseri-Erciyes kayak merkezi arasındaki kara yolu da kar yağışı, tipi ve eksi 20 derece soğukla birlikte oluşan buzlanmadan dolayı sürücüler zor anlar yaşıyor. Yol üzerinde kalan çok sayıda aracın imdadına ise Erciyes Jandarma Arama Kurtarma Timi yetişti.

Kar üstü araçla buzlanma ve tipiye bağlı olarak şarampole kayan ve çıkamayan araçların yardımına giden jandarma, Develi ilçesinden şehir merkezine getirilen kalp hastası bir vatandaşa yardımcı oldu. Çocukları ile birlikte 38 VU 934 plakalı otomobille getirilen kalp hastası Hüseyin Tosun, aracın buzlanma nedeniyle şarampole kayması sonucu zor anlar yaşadı. Aracın çıkartılamaması üzerine jandarmadan yardım istendi. Jandarma, öncelik tanıdığı bu aracın ve içindekilerin kurtarılması için harekete geçti. Olay yerine geldikten sonra çekme halatıyla jandarmanın kar üstü aracına bağlanan otomobilin daha aşağı doğru kayması engellendi. Ardından, içindeki kalp hastası ve yolcular kurtarıldı. Kalp hastası jandarma aracıyla aşağı indirilerek 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi ve hastaneye kaldırıldı.

Jandarma ekipleri, bir otelin müşterilerini taşıyan ve yoldan çıkan servis için de harekete geçti. Jandarma, servistekileri kurtararak hava limanındaki uçaklarına yetiştirdi. Jandarma, gün içinde de çok sayıda aracı ve yolcuları kurtardı. Karayolları ekipleri, güzergahta yol açma ve tuzlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ancak aşırı tipi nedeniyle çalışmalar olumsuz etkileniyor.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor