Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi cazibe merkezi oldu

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi cazibe merkezi oldu

Kış aylarında kayakseverlere hizmet sunan yaz döneminde ise Bisiklet, maraton ve özellikle futbol branşında çalışmalar yapan İç Anadolu’nun en yüksek dağı Erciyes’te 1840 rakımındaki yüksek irtifa kamp merkezine futbol takımlarının ilgisi her geçen gün artıyor.

Geçen yıl yaz döneminde futbol takımlarına hizmet vermeye başlayan ve bu sezon takımların gözdesi olan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde bu yıl 3 takım birinci etap kampını tamamladı, Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor ile MKE Ankaragücü ise çalışmalarına devam ediyor. Merkezde 10 takım daha sezona hazırlanacak.

Takımların Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni tercih etmesinde birçok neden olsa da özelikle maliyetlerin düşük olduğuna dikkat çeken kamp işletmecisi Serkan Çeri, şöyle dedi: “Merkezin 1800 metre yükseklikte olması buranın en çok tercih edilme sebeplerinden biri. Burada alyuvarlar ve beyaz kanın hareketlenmesini sağlayarak doğal doping alıyorsunuz. Türkiye'de bu mevsimde 35-40 derece hava sıcaklığı varken burada 20-22 derecede antrenman yapılıyor. Bu özelliği de takımların tercih etme nedenlerinden biri. Burası Kapadokya'ya yakın olduğu için oyuncular izin günlerinde o bölgeyi de geziyor. Türk takımları uzun yıllardır başka ülkelerde kamp yapıyor. Bu tesis kurulduktan sonra artık yurt dışına gidip büyük paralar ödeyip kamp yapmalarına gerek kalmadı. Burada yurt dışına ödedikleri paranın 4'te 1'ini vererek çok daha kaliteli hizmet alabilirler. Aslında bizim için en çok gurur duyduğumuz tarafı bu. Dövizi ülkemizde tutuyoruz.”

Haber: Mustafa Gürbüz



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’