ERCİYESSPOR 3 PUAN İLE BAŞLADI

ERCİYESSPOR 3 PUAN İLE BAŞLADI

Süper Lig’de ikinci yarısına Kardemir Karabükspor deplasmanında aldığı galibiyetle başlayan Kayseri Erciyesspor’da yüzler gülmeye başladı. Karabük karşısında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı başaran Erciyesspor, 17 puan ile

Karşılaşmaya ev sahibi ekip Kardemir Karabükspor’un vuruşu ile başlandı. 7. dakikada Furkan’ın ceza sahasının sağ çaprazından uzak direğe yerden sert şutunda top az farkla auta gitti. 15.dakikada ceza sahası sol çaprazından Barış Memiş’in serbest vuruşunda top direğin hemen üstünden auta çıktı. 35.dakikada sağ kanattan Barış’ın yerden pasında topla buluşan Edinho istediği vuruşu yapamayarak mutlak bir golü kaçırdı. 40. dakikada Yasin Pehlivan`ın ceza sahasına ortasında penaltı noktasının gerisinde bekleyen Necati Ateş`in topun gelişine şutunda meşin yuvarlak direğin yanında az farkla auta gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle tamamlandı.

K.KARABÜKSPOR 1-2 K.ERCİYESSPOR

68.dakikada Karabükspor, Erkan Kaş`ın attığı gol ile öne geçmeyi başardı. Orta alandan derinlemesine gönderilen pasta topla buluşan Furkan Özçal sağ kanattan son çizgiye inip ortasını içeri doğru yaptı. Ceza sahasına bulunan Domi Kumbela kafa vuruşunu gerçekleştirdi. Ancak kaleci Gökhan Değirmenci ilk pozisyonda topu kurtarmayı başardı. Dönen topu iyi takip eden Erkan Kaş son vuruşu yaptı ve topu ağlarla buluşturarak skoru 1-0 yaptı. Bu golün yaklaşık 2 dakika sonrasında ise Erciyesspor atağında golü buldu ve skoru eşitledi. Dakikalar 70’i gösterdiğinde Kayseri Erciyesspor, santradan hemen sonra orta alanda topla buluşan Royston Drenthe topu yaklaşık 30 metre sürdükten sonra rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girmeden sol ayakla sert bir vurdu. Kaleci Boy Waterman uzanmasına rağmen top sol köşeden filelerle buluşarak skorda 1-1’lik eşitlik sağlanmış oldu. Bu golün ardından itirazlar sonucunda Kardemirspor çıkan kırmızı kartlarla 9 kişi kaldı. 83.dakikaya girilirken bu kez Erciyesspor’da Edinho sahneye çıktı. Sağ kanatta topla buluşan Barış Memiş ortasını ceza sahasına doğru gönderdi. Ancak savunma kafayla müdahale etmek isterken Vleminckx topu uzak direk dibinde Edinho ile buluşturdu. Edinho ise hafif bir vuruşla boş kaleye topu gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Bu golün ardından hakem Barış Şimşek son düdüğü çaldı ve Erciyesspor, Süper Lig’in ikinci yarısına Mehmet Özdilek yönetimde galibiyetle başlayan taraf oldu.

Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’te, “Haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. İlk yarı da ortaya koyduğumuz oyun bizi fazla memnun etmese de ikinci yarıda oyuncularım üzerlerine düşen yerine getirerek galibiyete ulaşmasını bildiler. İkinci yarıya galibiyetle başlamak bizi sevindirirken takımada ayrı bir hava verecektir” dedi.

Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’ta maç sonrasında fazla bir açıklama yapmadan sadece görevinden ayrıldığını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte Erciyesspor’un galibiyeti Tolunay Kafkas’ında görevi bırakmasına neden oldu şeklinde yorumlandı.



Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak

Pfdk kayserispor'a cezayı kesti

Kvk adını yarı finallere yazdırdı

Elit voleybol yarı finalde

Arslan, bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek

Kayserispor’un 34 ve 35. hafta maç programı

Talasgücü hopa maçına hazır

33. haftanın hakemleri açıklandı

Trabzon hazırlıkları tamam

Kayserispor - Trabzonspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

Kocasinanlı sporcular yine zirvede

Trabzon hazırlıklarında sona gelindi

Çiğdem kiraz şahin’e milli görev