ERCİYES´TE AĞAÇLANDIRMA HAMLESİ

ERCİYES´TE AĞAÇLANDIRMA HAMLESİ

DÖRT KOLDAN AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK

  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes´i ağaçlandırmak için dört koldan çalışma yapılacağını söyledi. Hisarcık Kapı´da yolun sağına ve soluna 5 m. büyüklüğündeki ağaçların dikilmeye başlandığını ifade eden Başkan Çelik, Mayıs ayında da Tekir Göleti çevresi ile mesire alanının üstünde ve altında ağaçlandırma çalışmaları yapılacağını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, daha yeşil bir Kayseri ve daha yeşil bir Erciyes için büyük bir hamle başlatıyor. Sürekli sorulan ´Erciyes´te neden ağaç yok?´ soruları Büyükşehir Belediyesi´nin yapacağı çalışmalarla son bulacak. Başkan Mustafa Çelik, Erciyes´in ağaçlandırılması için yapılan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
İKLİM VE TOPRAK YAPISI İNCELENDİ
Erciyes´in mevcut ağaç ve toprak yapısı hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Toprak yapısını inceledik ve iklim yapısını göz önüne aldık. Burada hangi ağaçlar olabileceğine ilişkin çalışmalar yaptık. Erciyes´te toprak yapısına bakıldığı zaman bazı yerlerde 40 santim civarında toprak gözüküyor. Diğer yerler tamamen volkanik durumda. Geçirgenliği çok yüksek ve bu yüzden su tutmuyor. Yağan kar eriyerek aşağı iniyor. Bilindiği gibi bizim içme suyu kaynaklarımızda Erciyes´te eriyen karlardan besleniyor. Erciyes´in iklim yapısı da çok farklı. Yılın en sıcak günü ile en soğuk gün arasında 60-70 derece ısı farkı oluyor. Dolayısıyla bu ısı farklılığına uygun bitki dikilmeli. Şu an orada gözüken yeşil dokunun bir miktarı toprak yapısı üzerindeki ağaçlar, bir miktarı da duldada bulunan yani rüzgara korunaklı yerlerdeki ağaçlar" dedi.
DÖRT KOLDAN AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK
Ağaçlandırma çalışmaları için bazı bölgeler belirlediklerini ifade ederek ağaçlandırma yapılacak alanlarla ilgili bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, proje üzerinde açıklamalarda bulundu. Başkan Çelik şöyle konuştu: "Tekir Göleti önünde 50 bin m².lik alanda, günübirlik mesire alanının üst tarafındaki 55 bin ve alt tarafında bulunan 50 bin m².lik alanda çalışma yapılacak. Mesire alanının üst tarafında Orman Bölge Müdürlüğü´nün ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. Burada 30 santimlik ağaçlar dikildi ve büyüyor. Diğer iki alan için biz daha büyük boylu, 130 santimlik sarıçam dediğimiz, buranın iklimine uyabilecek ağaçlar seçtik. Bunları fidan dikimi için Erciyes´teki en uygun ay olan Mayıs ayı ile birlikte dikmeye başlayacağız."
5 METRELİK AĞAÇLAR DİKİLİYOR
Tekir bölgesinde yapılacak ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra Hisarcık Kapı bölgesindeki çalışmalardan da bahseden Başkan Mustafa Çelik, Hisarcık Kapı´da yolun sağına ve soluna 5 metrelik ağaçların dikimine başladıklarını söyledi. Başkan Çelik, "Hisarcık Kapı ya da Halil´in Yurdu denilen bölgede yolun sağına ve soluna dikilmek üzere 5 metre yüksekliğinde özel ağaçlar aldık. Bu ağaçlar kendi topraklarıyla birlikte geldiği için bugünlerde de dikilebilir. Sağlı sollu ikişer sıra olarak ana caddeden Hisarcık Kapı´ya kadar ağaç dikeceğiz. Bu ağaçların tutması ve büyümesi için gerekli tüm imkanları da sağlayacağız. Depolar yapacağız, damlama sulamalarını çekeceğiz ve her türlü teknik imkanları kullanarak Erciyes´i ağaçlandırmak için bir gayret sarf edeceğiz" dedi.
ERCİYES´E YEŞİL YOL
Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Erciyes yolunun her iki tarafına beş metre boyundaki ağaçların dikimine başlandı. Yolun her iki tarafına iki sıra halinde binlerce ağaç dikiliyor. Yol kenarına dikilen ağaçlar Erciyes yoluna katacağı güzelliğin yanı sıra kış mevsiminde yolu tipiden koruma anmalında da önemli bir fonksiyon üstlenecek.



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"