ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

KAYSERİ' YE SINAV MERKEZİ AÇTI

ERÜ, ilimize sınav merkezi açtı… Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet  gösteren ve  kısa adı ERSEM olan Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde  bölgenin tek İngilizce Yeterlik  Sınav  Merkezi kuruldu…  ‘Pearson Test of English'  sınav merkezinde  yapılan  sınavlar ÖSYM tarafında yapılan Yabancı Dil Sınavı'na eşdeğer olup, uluslar arası geçerliliği olan bir dil sınav  olacak…

Açılışa, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ERSEM Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa, üniversitenin akademisyenleri ile öğrenciler iştirak etti.

ERSEM bünyesinde ‘İngilizce Yeterlilik sınavı PTE' biriminin açılışını yapan Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, kurdeleyi protokolle beraber keserek, hayırlı olmasını diledi.

Açılışın ardından ERSEM Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa, protokole sınav birimi hakkında bilgiler verdi.

Sonrasında PTE sınav merkezi hakkında Haber merkezimize bilgiler veren ERSEM Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa, PTE sınav merkezi bölgemizin tek sınav merkezidir. YDS'ye eşdeğer olan PTE sınavını artık Ankara ve İstanbul'a gitmeye gerek kalmadan ihtiyaç duyanlar burada sınava girerek belgelerini alabilecekler. Özellikle yükseklisans, doktora veya akademik dünyada kariyer edinmek isteyenler İngilizce veya Dil belgelendirme işlemlerini burada yapabilecekler. Aynı zamanda buradan alınan belgeler sadece Türkiye'de geçerli olmayacak. Uluslar arası geçerli olan belgedir. Uzun süren çalışmalar neticesinde bu birimi açmış olduk. Burası sadece Kayseri'ye bölgemize değil aynı zamanda Türkiye'ye hizmet verebilecek bir merkez konumundadır. Sınava girmek için elektronik ortamda önline başvurular yapılıyor. Sınava girmeden 24 saat öncesinden başvurular geçerlidir. Sınava girdikten sonrada 5 gün iş günü sonra açıklanıyor. YGS yılda iki kez iken bu sınav hafta da sınava girme şansı veriyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan YDS eşdeğerliliği olan PTE Academic sınav sonuçları, Üniversitelerde lisansüstü programlara başvurular, akademik kadrolarda yükselmeler, İngilizce Hazırlık programlarından muafiyet, yurt dışındaki üniversitelerde lisansüstü programlara başvurularda kullanılmaktadır. 



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”