ERCYES TÜRK KURULTAYI YAPILDI

ERCYES TÜRK KURULTAYI YAPILDI

Erciyes Türk Kurultayı Erciyes Dağı Tekir yaylası bölgesinde yapıldı. Kurultaya katılan sanatçı Ozan Arif, Erciyes’in yavaş yavaş eski ruhuna kavuştuğunu söyledi.

Erciyes Türk Kurultayı bu yıl da Erciyes Dağı Tekir yaylası bölgesinde yapıldı. Kayseri’den ve çeşitli illerden gelenler çadır kurarak renkli görüntüler oluşturdu. İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından kurultayın açılışı yapıldı. İşadamı Necip Dinçer’in açılış konuşmasının ardından Ozan Arif ve İsmail Türüt, kurultaya katılanlara konser verdi.
“ERCİYES YAVAŞ YAVAŞ ESKİ RUHUNA KAVUŞUYOR”
Kurultay için Erciyes’te bulunan Ozan Arif, burada yaptığı açıklamasında Erciyes’in yavaş yavaş eski ruhuna kavuştuğunu belirterek, “Kurultaylar her Türk’ün gönlünde farklı fırtınalar yaratır. Bugün son derece heyecanlıyız. Kendisini bu milletin evladı olarak görenlerin gönüllerini cem ettiği bir ortam var burada. Bayram havası esiyor. Bayraklar dalgalanıyor, birbirlerini tanımayan insanlar tanışıyor. Memleketin içine düştüğü çıkmazları konuşuyoruz, sıkıntıları konuşuyoruz. Adını bile ismimizden alan bir ülkede Türk isminin mağdur edildiğini dertleşiyoruz. Önemli bir iklimde bu kurultayın manası çok daha derinlere gidiyor. Bunu idrak eden gönüller ile burada istişare etmeye geldik. Bunda da başarılı olduk diye düşünüyoruz. Gelemeyen insanlar hep gönüllerinin burada olduğunu söylüyor. Yavaş yavaş burası eski ruhuna kavuşuyor. Fevkalade bir ortam var burada.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Arif, ülkenin sıkıntıda olduğunu söyleyerek, "Bütün Türkiye, Türk milleti sıkıntıda. Cumhurbaşkanlığı da bunun parçasıdır. Biz Türk milletinin derdini burada figan etmeye, haykırmaya geldik. Fakat maalesef bu milletin başına Türküm bile demekten imtina eden insanların da aday olduğunu görüyoruz. Üzgünüz bu konuda. Türk milletinin seçme imkanı yoktur. Belli üç tane aday var. Birini tanımıyoruz ama iki tanesini çok iyi tanıyoruz. O yüzden bir şey diyemiyoruz” diye konuştu.
İsrail’in Filistin’e uyguladığı şiddete de değinen Arif, “Sadece Filistin de Gazze de değil, Irak`ta Türkmen kesiliyor ondan hiç haberimiz yok. 30 küsür tane konsolosluk görevlimiz esir alınmış. Dünyanın başka yerlerinde, Kırım’da Müslüman Türk evlatları vatansız bırakılmış, Ukrayna’ya sıkıştırılmış orada bile kabul görmüyor. Doğu Türkistan da keza aynı. Yani bütün ümmedi muhammedin her tarafta sancısı var. Ben Gazze’dekilerin de sancısını çekiyorum ama birileri de `Türküm` diyen Türkmenlerin sancısını da yüreğinde duysun” kelimelerini kullandı.

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"