Erdoğan: “Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz”

Erdoğan: “Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz”

54 Milyar değerindeki bir dizi açılış ve Yüksek Hızlı Tiren’ in temel atmasını gerçekleştirmek üzere ilimize gelen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan işçilere hitaben yaptığı konuşmada Temmuz ayında asgari ücreti 5 bin 500 TL'ye çıkardıklarını hatırlatarak  "Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum." ifadesini kullandı.

54 milyar değerdeki yatırımların toplu açılış törenine katılmak ve Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi’nin temelini atmak üzere Kayseri’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri programlarına  Organize Sanayii  Bölgesinde FEMAŞ’a ait Ankastre Fırın Üretim Tesisi’nin açılış törenine katılıp, işçilerle yemekte buluştu.                                                         

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, metal işçilerine hitaben yaptığı konuşmadı küresel ekonomik krizden Türkiye'nin de etkilendiğinin altını çizerek "Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadesini kullandı ve  ‘Asgari Ücret’ konusunda yılbaşında tatmin edici bir güncelleme yapılacağını vurgulayarak şunları kaydetti  "Enflasyonun üzerinde artışlar yaptık. Gelişmeleri göz önünde tutarak memur ve emekli maaşlarıyla birlikte asgari ücreti yeniden düzenledik. Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum"                                 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında istihdamda tarihimizin en büyük rakamı olan 31 milyon sayısına yaklaşıldığının altını çizerek şöyle konuştu “Tarımdaki yüksek alım fiyatlarıyla çiftçimizin yanında olduğunu gösterdik. Sabit ücretlilerin refahı için tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. Ocak ayında yüzde 50 artış yapmıştık. Temmuzda memur ve asgari ücretlilerin maaşlarını yeniden düzenledik. Asgari ücreti net 5500 lira olarak belirledik. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum. Sizlerden destek istiyorum. Bu başarılara en büyük katkıyı sunan şehirlerden biri de Kayseri'dir. Kayseri'de bulunan OSB'lerde 75 bin emekçi kardeşim alın teri döküyor. Buralarda üretilen ürünler dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.”                                                                                                 

Konuşmasının sonunda yeni bir Organize Sanayii kurulacağının müjdesini verip 1200 yeni fabrika kurulacağını duyurdu”Kayseri'de sanayicimiz üretim için yer bulamaz oldu. İncesu OSB'yi geliştirip yeni OSB kuracağız. 1200 yeni fabrika kurulup faaliyete geçecek. Bugün hizmete açacağımız fabrikaların ilave istihdam kapasitesi 7200'ü buluyor. Kısa sürede bu rakama 18 bin kişi daha dahil olacak. KOBİ sayısı da her geçen gün artıyor. KOBİ'lerimize güncel rakamlarla 680 milyon liraya yakın destek sağladık. 28.3 milyar liralık sabit yatırımın önünü açtık. Teknoloji noktasında da Kayseri önemli bir noktaya geldi. ARGE merkezi ve tasarım merkezi, teknopark yoktu. Kayseri'de sadece üretim ve istihdam için yaptığımız çalışmalar dahi anlatmakla bitmiyor. Ne terör örgütlerinin alçak saldırıları, ne dış baskılar ne de içimizdeki kifayetsizlerin hezeyanları bizi yolumuzdan alı koyamayacaktır."                   

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından protokol mensupları ve işçilerle birlikte kurdela keserek fabrikayı hizmete açtı.                                        

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı