ERKEKLERDEN KADINA ŞİDDET HABERLERİNE TEPKİ

ERKEKLERDEN KADINA ŞİDDET HABERLERİNE TEPKİ

Kadına şiddet haberlerini izlemeye dayanamadıklarını söyleyen erkekler, ?Kadına şiddet haberi izleyince içim cız ediyor? dedi.

Anıt sayaç verilerine göre, son 10 yıldır erkek şiddetinden dolayı yaşamını yitiren kadın sayısı 2 bin 107; yılbaşından bu yana da 76. Rakamları duyan erkeklerin tepkileri ise ortak; ?kadına şiddet uygulamadık, uygulayanları da kınıyoruz. Erkekler, ayrıca, kadına şiddete dair yapılan haberleri de izleyemediklerini dile getiriyor. Erkeklerin kadına şiddet ve kadın şiddeti ile ilgili haberlere dair görüşleri şöyle:

?KADINLAR ÇİÇEKTİR, ŞİDDET GÖRMEYİ HAK ETMEZ?

?Kadına şiddet uygulayan maço erkeklerdir. Kadınlar şiddet görmeyi hak etmez. Kadınlar çiçektir, güldür. Bir erkek olarak kadına şiddet haberleriniz izleyemiyorum, kanal değiştiriyorum. İçim ığğ oluyor. Bu işte en büyük iş hükümetimize düşüyor. Çok ciddi kanunlar çıkartılmalı ve cezalar artırılmalı.?

?PSİKOLOJİSİ BOZUK İNSANLAR ŞİDDET UYGULAR?

?Psikolojisi bozuk insanlar kadına şiddet uygular. Başka ne olabilir ki Bir erkek olarak kadına şiddet haberlerini görünce izlemiyorum, çünkü moralimiz bozuluyor. Gerek yok.?

?NAMUS BİLE ŞİDDET GEREKÇESİ DEĞİL?

?Şiddet bir çözüm değil. Kişileri birbirinden daha çok soğutuyor. Ama kadın eğer erkeğin başını yere eğecek bir hareket yapıyorsa olabiliyor tabi. O hareket de bir namussuzluktur. Onun haricinde her şey düzelebilir. Ortada bir namussuzluk varsa, imkanı yok onun dönüşü de olmaz diye düşünüyorum. Ama yine de şiddet dışında bir çözüm bulunur. Ama ben cezaların artırılarak çözüm bulunacağına inanmıyorum. Çünkü bizim insanımızda öyle bir yapı var ki; bir şey eğer zorlaştırılırsa daha çok yapılır.?

?ACZİYETTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL?

?Asla bir kadına şiddet uygulamadım. Olmaması gereken bir şey acziyet olarak tanımlıyorum. Şiddet uygulanan çiftler arasında durumun ne olduğunu bilmiyoruz ama haklı bile olsa hiçbir hak şiddeti gerektirmez.?

?ERKEK ŞİDDETİNİN NEDENİ CAHİLLİK?

?Erkeklerin kadına şiddet uygulamasının nedeni Türkiye´deki cahillik. Okumuş kadınlar bile cahil. Okumuş kadınlar da şiddet görüyor çünkü duruma razı. Bir kadın şiddet görmemek için kendi ekonomik özgürlüğünü savunacak. Adil, kültürlü insanlarla evlenmeye çalışacak. İnsanlığa önem veren, Allah korkusu taşıyan, gerçek anlamda Müslümanlığı yaşayan insanlarla beraber olacak. Gerçek Müslümanlık insanı insan yapar çünkü. Bir kadın karşısındaki erkeğin gerçekten Müslüman olup olmadığını da kendisini iyi yetiştirerek anlayabilir. Lay lay lom, boş bol olmayacak.?


Haber Kaynak : İHA

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi