ERKİLET HALKI KOKUDAN İSYAN ETTİ

ERKİLET HALKI KOKUDAN İSYAN ETTİ

Karpuzatan’da faaliyette olan KEMSAN şirketinin yaymış olduğu kokulardan şikayetçi olan mahalle halkı isyan noktasına geldi. Mahalle halkı fabrikanın biran evvel taşınmasını istediklerini belirtirken, firma yetkilisi Osman Arsoy, kendilerinin hedef

Karpuzatan’da bulunan kemikten yağ ve kanatlı hayvan yemi üretimi yapan KEMSAN şirketinin bölgeye yaymış olduğu kokular çevre halkının tepkisine neden oluyor.

 

     Bölgede etrafa yayılan kokulardan oldukça muzdarip olduklarını belirten Erkilet camikebir mahalle halkı kötü kokular nedeniyle isyan noktasına geldiklerini, bazı vatandaşlarda  evlerinin balkonlarında dahi oturamadıklarını belirttiler.  Halk, Mahalle muhtarı aracılığıyla gerek imza kampanyası, gerekse   yetkili makamlara şikayette bulunduklarını belirterek “ fakat hiçbir sonuç  alamadık.Bu kokuyu durdurmaya yetkili kimse Allah rızası için görevini yapsın” dediler.

Çevredeki bazı vatandaşlar ise 2 yıldır üst üste şikayet dilekçesi verdiklerini fakat dikkate alınmadığını belirterek. “Özellikle yaz aylarında koku çekilmez hale geliyor.. Balkonumuzda oturup çay içemiyoruz. Namaza gitmek için evden çıktığımızda  kokudan rahatsız olup geri döndüğümüz oluyor.Bir çok komşumuz evini satıp gitti.Cumhurbaşkanı,Başbakan tüm makamlara şikayet dilekçeleri gönderdik.Ama sonuç alamadık” şeklinde konuştular..

    Vatandaşlar koku nedeni ile bina içlerinde sineklerin olduğunu dile getirdiler. Çevre halkı, ayrıca geçmişte yaptıkları şikayet dilekçelerine cevaben ”koku yoktur” diyenleri mahallerine davet ederek, “gelsinler burada kokuya şahit olsunlar” diye tepkilerini dile getirdiler. “Kapımızı penceremizi açamaz hale geldik” diyen vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdılar.

Vatandaşların bu denli şikayetinin üzerine görüşlerini aldığımız KEMSAN şirketi yönetim kurulu üyesi Osman Arsoy, kendilerinin hedef gösterildiğini iddia etti. Arsoy Karpuazatan bölgesinin zaten kendine has bir kokusu var Biz burda sadece hedef gösteriliyoruz.  Elimizden geldiği kadar  gerekli tedbirleri alıp çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Firmamız Karpuzatan için geri dönüşüm sağlıyor. Bu atıklar çevreye dağılmış olsa, çok daha kötü şeyler olur. Büyüklerimizin konuyla alakalı yapacakları çalışmayı beklemekteyiz. Bizden sıkıntı kaynaklanıyorsa elimizden geleni yaparız, ama biz hedef gösteriliyoruz “ diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”