ERMENİ CEMAAT

ERMENİ CEMAAT

MİÇİNG ZİYARETİ İÇİN KAYSERİ´DE BULUŞTU ...

Miçing Ziyareti için Kayseri´ye gelen Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi cemati ve Vakfı Başkanı Zadik Toker Paskalya için tutulan ´Büyük Orucun´ ortasına gelen günü bir araya gelerek ayin yaparak değerlendirdiler. Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Zadik Toker ayin sonrası medya mensuplarına yaptığı açıklanmada "Referandumdan sonra seçim için izin çıkacağını umuyoruz" ifadesini kullandı.
Paskalya için tutulan ´Büyük Orucun´ ortasına gelen Miçing Ziyareti´ne başta İstanbul olmak üzere çeşitli kentlerden gelen Ermeni vatandaşlar katıldı. Surp Kirkor Lusaroviç´in ölüm kuyusuna atıldığı zamanı simgeleyen Kutsal Badarak ayinini Rahip Şinokdonikon yönetti. Okunan ilahiler ve duaların ardından tütsüler yakıldı, sunu adandı ve kutsal ekmek ikramı yapıldı. Geleneksel Ermeni kıyafetleri giydirilen 8 aylık Anahita Sarki de vaftiz olmak için ailesiyle birlikte Ankara´dan geldi.
Miçing ziyaretinin, 7 haftalık Paskalya orucunun ortasına denk geldiğini belirten Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Zadik Toker, 15 Mart´ta patrik seçimlerinde çıkan krizin de, referandum dan sonra çözüleceğini umduklarını dile getirdi. Zadik Toker, konuyla ilgili açıklamasında, "Bu bir süreçtir hep birlikte izleyip, göreceğiz. Sürece bırakıyoruz, ki referandumdan sonra gerekli izinlerin çıkacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.
Kayseri´de kalan son Ermeni olan Sarkis Teke de ayine katılanlardandı. Sarkis Teke, "Çoğunlukla İstanbul´daki vatandaşlarımız geldi dua yapmak için. Papazlar dün geldi, bugün de camiamız geldi. Saat bire kadar ayin olacak, ondan sonra mezarlığa gidilecek sonra da İskenderun´daki kiliseye hareket edecekler" ifadesini kullnadı?
Rahip Şinokdonikon´un yönettiği ayin duaların ardından sona erdi. Ermeni cemaati daha sonra atalarının mezarlıklarını ziyaret etti.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor