Ermenilerin Miçing ayininde Gazze için dua

Ermenilerin Miçing ayininde Gazze için dua

Anadolu'nun ilk kilisesi olarak bilinen Surp Krikov Lusaroviç Kilisesi’ndeki Miçing ayininde Gazze için dua edildi. Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Zadik Toker, "Gazze’de yapılan zulmü şiddetle kınıyoruz" dedi.
Ermeniler tarafından yapılan ve tarihte adına ilk defa 1191 yılında rastlanan Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi'nde, Hristiyanların Paskalya bayramında tutulan büyük orucun ortasına gelen zaman diliminde Miçing ayini gerçekleştirildi. Papaz Dernatan yönetiminde gerçekleştirilen ayine, İstanbul'dan ve Anadolu'nun farklı şehirlerinden gelen Hristiyan vatandaşlar katıldı. Polis ekipleri de kilisenin etrafında güvenlik önlemi aldı. Ayin hakkında bilgiler veren Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Zadik Toker, "Biz bu Miçing ayini için buraya geldik. Paskalya bayramında tutulan büyük orucun tam ortasına gelen zaman dilimindeki ayine Miçing ayini diyoruz. Bu her yıl tekrarlanır. Sadece bu kilisede değil başka kiliselerde de tekrarlanır. Her sene bu kilisede yapılan ayinin ardından İskenderun, oradan da Hatay Vakıflı köye gidilirdi ama 6 Şubat’taki depremlerin ardından gidilemez oldu. Maalesef oradaki yerler çok büyük hasar aldı. Onun için yalnız burada yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda oralarda tadilat olursa yine yapılacak. Her sene geliyoruz ve gayet güzel bir vaziyette ayinimizi yapıyoruz. İnsanların çoğu İstanbul’da geliyor ama Anadolu’da diğer illerden gelen insanlarda oluyor. Burada atalarımızı anıyoruz. Geçmişlerimizin ruhu için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazze için dua edildi
Toker, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da kınayarak, "Gazze’de yapılan zulmü şiddetle kınıyoruz. İnşallah bugün ayinimizde de Gazze’de ölen şehitler için dua yapacağız. Hepsine Allah rahmet eylesin. Hepimiz kınıyoruz" dedi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”