ERSOY´DAN TEŞVİK BÖLGESİ HAMLESİ

ERSOY´DAN TEŞVİK BÖLGESİ HAMLESİ

ERSOY: KAYSERİ HAK ETTİĞİ YERE GELMELİ

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, tarımdan sonra sanayininde sorunlarına el attı. Ersoy, Kayseri´nin 2. Teşvik bölgesinde değil en az Gaziantep, Manisa ve Balıkesir gibi illerinde bulunduğu 3. Teşvik bölgesinde olması gerektiğini söyledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan´ı makamında ziyaret eden Ersoy, Kayseri´nin teşviklerden daha çok yararlanması gerektiğini vurguladı. Kayseri´nin 2. Teşvik bölgesinde değil, daha iyi yerlerde olması gerektiğini belirtti.

Türkiye´de 42 ilin faydalandığı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) ile ilgili olarak harekete geçen Ersoy Kayseri´nin de bu kapsama alınması için görüşmeler yapmıştı. Son olarak Kayseri OSB Başkanı Nursaçan´ı makamında ziyaret eden Ersoy, sanayicinin sorunlarını dinledi, destek istedi. Ersoy, mevcut teşviklerden sanayicinin daha fazla faydalanması için 5 uzman ile Organize Sanayi Bölgesi´nde bilgilendirme toplantıları yapmayı planladıklarını ifade etti.

OSB Başkanı Nursaçan´da ?Şehrimizin menfaatine uygun olan her işte oluruz. Kayseri sanayisini ileriye götürecek kim varsa yanında oluruz. Kayseri Milletvekilimiz Baki Ersoy´un girişimleri bizleri de oldukça memnun etmiştir? dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise şunları söyledi:

?Ülkemizde 2012 yılından bu yana bölgesel teşvik sistemi uygulanmaktadır. Gelişmişlik düzeylerine göre illerimiz 6 bölgeye ayrılmış durumda. Bu kapsamda Kayseri 2. Bölgede, Gaziantep, Manisa ve Balıkesir gibi iller 3. Bölgede, Afyon, Kütahya ve Hatay gibi iller ise 4. Bölgede yer alıyor.

Kayseri 2. Bölgede yer aldığı için 3. Bölgeye göre %30-40 gibi eksik yararlanıyor. Örneğin 2. Bölgede SGK işveren hissesi prim muafiyeti 3 yıl süre ile verilirken, 3. bölgede 5 yıl süre ile veriliyor.

Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü yeni dönemde Ticaret Bakanlığı´na bağlandı. Yeni düzenlemeler yapılıyor. Kayseri´deki yatırımcının en iyi şekilde desteklerden faydalanabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.

Ticaret Bakanlığımızla hem bölgesel teşviklerden daha çok yararlanabilmek hemde özellikle mobilyacılarımıza verilebilecek sektörel bazlı desteklemelerle ilgili çalışmalar yürütüyoruz.

Yatırımcılarımızın ülkemizde var olan teşviklerle ilgili bilgilendirilmediğini bu nedenledir ki şehrimize yapılacak bazı yatırımların başka bölgelere gittiğini düşünüyorum.

Önümüzdeki günlerde teşvik sistemimiz ile ilgili sektör yatırımcılarımızın, yatırım yapmadan önce yararlanabileceği tüm destekler konulu bir bilgilendirme toplantısı yapmayı planlıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde de açıkladığımız üzere Tarım Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımız Kalkınma Ajanslarının, KOSGEB´in, İşkur´un ve Eximbank´ın desteklemeleri ile alakalı konusunda uzman arkadaşlarımız ile çalışmalar yürütüyor.

Önümüzdeki günlerde mevcutta ki desteklemeler ve bundan sonrasında istenebilecek yeniliklerle ilgili bir sunum hazırlayıp yatırımcılarımızla paylaşmayı planlıyoruz.

Amacımız hiçbir yatırımcımızın bilgi eksikliğinden kaynaklı zarara uğramaması ve Kayseri´mizin hak ettiği desteklerden layıkıyla yararlanabilmesi.

Bu konuda bütün kurum ve kuruluşlarımızdan yatırımcılarımızın talepleri doğrultusunda ekstra destek talebimiz olacak.

Bu sayede şehrin üretimine katkı sunan değerli işadamlarınızın yatırımlarının önünü açacak, hem istihtama hem de ihracatı artırarak ekonomimize katkı sunacağımızı düşünüyorum. Kayseri inşallah hak ettiği yere gelecektir.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı