ERÜ ÇOCUK HASTANESİ ACİL SERVİSİ

ERÜ ÇOCUK HASTANESİ ACİL SERVİSİ

YENİDEN HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Erciyes Üniversitesi Fevzi Mercan-Mustafa Eraslan Çocuk Hastanesi´ne Hayırsever Büyüknalbant ailesi tarafından yapılan Acil Servis törenle hizmete açıldı? Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´ında iştirak ettiği törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, Hayırseverlerin verdiği destek ve katkının önemine vurgu yaparak ?Bizler Kayseri olarak bölgedeki sıkıntıların giderilmesi için çok önemli hizmetler yapıyoruz. Bu hizmetleri gerçekleştirirken hayırseverlerimizin çok büyük katkısını görüyoruz? ifadesini kullandı?

Hayırsever Yılmaz Büyüknalbant tarafından modernize edilen Erciyes Üniversitesi Fevzi Mercan- Mustafa Eraslan Çocuk Hastanesi Acil servisi hizmete açıldı. Açılışa Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hayırsever Yılmaz Büyüknalbant ve ailesi, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, ve davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşan hayırsever Yılmaz Büyüknalbant,? Rahmetli annem Türkan ve sevgili babam Mehmet Büyüknalbant adına yaptırmış olduğumuz bu ünitenin Kayseri´mize, civar illerden gelen haksa çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. ? şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış´da ?Kayserili hemşerilerimizin kadirşinaslığını yaşıyoruz. Gerçekten en çok övündüğümüz konu Kayserili hemşerilerimizin hayırseverliğidir. Ama bunu her zaman dile getirirken şöyle bir şeyden bahsediliyor. Tamam bizde hayırseveriz ama Devlette sadece bize güvenmesin. Devletimizde insanın elinden geldiğinden fazlasını yapıyor, yapmaya devam ediyor. Aslında Erciyes Üniversitesi hem de hastane olarak ülkemizde birçok alanda örnek gösteriliyor. Örnek verecek olursak yapımı devam eden Çocuk Kemik İliği Hastanemiz çok önemli katkılar sağlayacak bir hastanedir. Yapılacak olan hastanemiz Türkiye´de tek durumdadır. Ben hayırseverlerimize teşekkür ediyorum? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise Erciyes Üniversitesi´nin de Kayseri´nin gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak ?Erciyes Üniversitesi Hastanesi uluslararası sağlık hizmetleri açısından da akredite bir kuruluşumuz. Sağlık turizminde amacımız daha etkili olmak. Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Genel Müdürü ile görüşmelerimde Kayseri´ye temsilciliğin açılmasını istedik. USHAŞ´ın temsilciliğini ya da bürosunu havaalanında açalım dediler. Türkiye kabına sığmıyor, Kayseri de bundan nasibini alıyor. Sağlık turizminin gelişmesi için gayret gösterirken sağlık kurumlarımıza güvenerek bu çalışmaları yapıyoruz. Hayırseverlerimize teşekkür ederken devletimizden de daha fazlasını hak ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu manada Ankara´ya her gittiğimizde bir şeyler alarak geliyoruz. Bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Ekim ayında Sayın Cumhurbaşkanımızdan Kayseri´nin hak ettiği müjdelerin geleceğine inanıyorum? diye konuştu.

Vali Şehmus Günaydın´da son söz olarak Hayırseverlerin verdiği destek ve katkının önemine vurgu yaparak ?Bizler Kayseri olarak bölgedeki sıkıntıların giderilmesi için çok önemli hizmetler yapıyoruz. Bu hizmetleri gerçekleştirirken hayırseverlerimizin çok büyük katkısını görüyoruz? ifadesini kullandı?

Konuşmaların ardından katılımcılar kurdela keserek acil servisi yeniden hizmete açtılar?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor