ERÜ ÇOCUK KARDİYOLOGLARI

ERÜ ÇOCUK KARDİYOLOGLARI

TÜRKİYE´DE VE DÜNYA´DA BİR İLKE İMZA ATTI ?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Kardiyologları başarılı bir operasyona imza atarak, 1,5 yaşındaki çocuğun kalp kapakçığındaki yarığı ameliyatsız yöntemle kapattı. Böylece küçük çocuğun kalp kapakçığındaki yarık, Türkiye´de ve Dünya´da ilk defa girişimsel (ameliyatsız) yöntemle kapatılmış oldu.

İşlemi gerçekleştiren ERÜ Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Narin, 1,5 yaşındaki Mustafa´nın kalp kapakçığında doğuştan sıkıntı olduğunu belirterek  ?Hastamızda komplet AVSD dediğimiz kalp kulakçığı ile karıncık arasındaki kapak yapılarının sorunlu olması ile giden problem vardı. Biz bunun çok erken dönemde tanısını koyduk. Tabi bu arada kalp kapakçığının üzerinde eskiden var olan ve ameliyatla kapatılamayan 2 mm çapında yarık vardı. Bu da kalbin sol kulakçığı ile sol karıncık arasında var olan kapakta yetersizliğe yol açıyordu. Hastayı ve aileyi sıkıntıya sokuyordu. Çocukta nefes darlığı şikâyetlerine neden oluyordu. Kalpteki bu sorunun çözümü cerrahi, yani açık kalp ameliyatıdır. Hasta bir kez açık kalp ameliyatı olmuş. İkincisi de sıkıntı olabilirdi. Ailenin de desteği ile çocuğun kalp kapakçığındaki bu sorunu ameliyatsız yöntemle kapatma kararı aldık. Çocuğun kasığından girerek kalp kapakçığındaki yarığı kapattık. Şükürler olsun, operasyon çok başarılı geçti. Literatüre baktığımda hastaya yapılan girişimsel işlemin Türkiye´de ve Dünya´da bir ilk olduğunu söyleyebilirim. Eğer biz bu işlemi gerçekleştirmeseydik,  çocuğa ikinci kez açık kalp ameliyatı yapılacaktı? değerlendirmesinde   bulundu?.

Baba Erdem Erdoğan ise doğuştan bulunan bu rahatsızlık nedeniyle çocuğunda sürekli morarma olduğunu ve ciddi nefes darlığı şikâyetinin bulunduğunu belirtirken, ?Oğlum doğduğu günden bu yana bu sıkıntıyı çekiyordu. Allah´ın izniyle ve hocamın gayreti ile çocuğum sağlığına kavuştu. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı