ERÜ ÇOCUK KARDİYOLOGLARI

ERÜ ÇOCUK KARDİYOLOGLARI

3 AYLIK BEBEĞE ANJİYO UYGULADI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Kardiyologları başarılı bir operasyona imza atarak, 3 aylık çocuğun kalbinde 3 farklı deliği anjiyo yöntemi ile ameliyatsız kapattı.

Operasyonu gerçekleştiren ERÜ Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Narin, 3 aylık Belinay Börklü´nün kalbinde Ventriküler Septal Defekt (VSD), Atriyal Septal Defekt (ASD) ve Patent Ductus Arteriosus (PDA) rahatsızlığı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Narin, ?Bugün son derece önemli bir hastanın son derece önemli olan problemini giderdik. 3 aylık ve 4 kilo 50 gram ağırlığında olan hastamız down sendromlu. Doğuşundan itibaren izlediğimiz hasta 3 ayda sadece 1 kilo alabildi. Hastamızın doğuştan gelen ciddi sorunları var. Bunlardan ilki VDS dediğimiz iki karıncık arasındaki delik. İkincisi iki kulak arasındaki delik. Son olarak da PDA dediğimiz kalpten çıkan iki damar arasındaki delik. Bu 3 sorun hastamızda mevcuttu. Dolayısıyla bunların getirmiş olduğu sık enfeksiyon, yeterince beslenememe, çabuk yorulma, kilo alamama ve sınırda olan kalp yetersizliği olunca, aile ile görüşerek bebeğimize ne yapabiliriz diye görüştük. Açık cerrahi operasyon gerektirecek kadar önemli bir sorun. Aileye gerekli risk ve problemleri anlatarak, biz bunu kapatma şansını kullanalım dedik. Yaklaşık 2 buçuk saatlik bir ameliyat ile bu 3 deliği kasıktan girerek ameliyatsız yöntemle başarılı bir şekilde kapattık. Hastamızın durumu gayet iyi. Bu yaşta kalbindeki 3 deliği aynı anda tek seansta kapatılan en küçük vaka? dedi.

Anne Narin Börklü ise, bebeklerini ameliyatsız yöntemle tedavi eden Prof. Dr. Nazmi Narin´e teşekkür etti.


Haber Kaynak : İHA

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı