ERÜ, DÜNYA SIRALAMASINDA 201-300 ARASINDA

ERÜ, DÜNYA SIRALAMASINDA 201-300 ARASINDA

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Times Higher Education (THE) tarafından ilk kez yapılan 2019 Dünya Üniversiteler Etki Sıralaması sonuçları Güney Kore´de düzenlenen ´THE Innovation & Impact Summit´ etkinliğinde

2017 yılına ait kurumsal veriler dikkate alınarak gerçekleştirilen THE 2019 Dünya Üniversiteler Etki Sıralamasında Türkiye´den 13´ü devlet üniversitesi olmak üzere toplam 19 üniversite yer almıştır. Bu sonuçlara göre, ERÜ Dünya Üniversiteler Etki Sıralamasında Türk Üniversiteleri arasında 7. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 5. sırada yer almıştır. THE Etki Sıralama Sistemi üniversiteleri değerlendirirken, Birleşmiş Milletlerin (BM) 17 başlıkta toplanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) arasından seçilen 11 başlık altında üniversitelerin yaptığı toplumsal ve ekonomik etkileri göz önünde bulundurmuştur. Buna göre, ERÜ, BM´ in 11 SDG başlığı altında dünya üniversiteleri arasında aşağıdaki tabloda verilen sıralamalarda yer alma başarısı göstermiştir.

Yayınlanan sonuçlara göre ERÜ, ´İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme´ ile ´Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı´ kategorilerinde Türkiye´ deki devlet üniversiteleri arasında 1. başarı diliminde, tüm üniversiteler arasında ise 2. başarı diliminde yer almıştır. Üniversitemiz, ´Sağlıklı Bireyler´, ´Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları´ ile ´İklim Eylemi´ kategorilerinde ise devlet üniversiteleri arasında 2. başarı diliminde yer almıştır.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı