ERÜ ?ETTO-SOFT´ İLE

ERÜ ?ETTO-SOFT´ İLE

SİLİKON VADİSİNE GİDİYOR?

   Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi yazılım kümesi olan ETTO-SOFT adı altındaki firmalar, ?Silikon Vadisi´ olarak adlandırılan ve Almanya´da tertiplenen , Yazılım ve Bilişim Fuarına gitmeye hazırlanıyor. Gidecek Firmalar ve Teknopark Yönetim Kurulu üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek, ziyaretin ayrıntılarını kamu oyuyla paylaştı.
Teknopark´ta yazılım alanında faaliyet gösteren ETTOSOFT firmaları, 28 Eylül´de Almanya´da düzenlenen uluslar arası katılımlı, Yazılım ve Bilişim Fuarına gitmeye hazırlanıyor. Yazılım ve Bilişim üzerine ileriki yıllara ışık tutacak olan bu fuar dünyada Silikon Vadisi olarak biliniyor. ETTOSOFT yetkilileri geçtiğimiz yıllarda, Amerika´da düzenlenen fuara katılmıştı. Buradaki görüşmelerin iyi geçmesi, 28 Eylül´de Almanya´da düzenlenen Silikon Vadisin´deki görüşmelere zemin hazırladı.
Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Gönülateş, yapılan basın açıklamasında, fuara katılımlarındaki amaçlarını şöyle sıraladı; ?Daha önce Silikon Vadisi´ne ziyarette bulunan ve oradaki şirketler üzerine araştırmalar yapan, çeşitli görüşmeler yapan yazılım firmalarımız 28 Eylül´de Almanya´da iş görüşmeleri yapamaya gideceklerdir. Bizim buradaki amacımız, bünyamizdeki yazılım firmalarının yurt dışına açılmalarını sağlamak, yurt dışı tecrübe kazanmalarına yardımcı olmak maksadıyla bu gezimiz ikinci gezimiz olacaktır.?
Teknoloji Tranfer Ofisi Uzmanı Mesut Aktekin ise şunları söyledi; ?ETTOSOFT ismini verdiğimiz yazılım kümemiz, Ekonomi Bakanlığı´mızın URGE (Uluslar arası rekabetin Geliştirilmesi) kapsamında 36 ay boyunca desteklenecektir. Gerçekleştireceğimiz ziyaret, dünyaca ünlü bir yazılım firmasına yapılacağı gibi, diğer firmalarla da görüşlücek. İnşallah Kayserimiz için hayırlı sonuçlar olur.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı