ERÜ´DE KONFERANS

ERÜ´DE KONFERANS

?ÇOCUK İSTİSMARI VE İHMALİ´ MERCEK ALTINA ALINDI?

Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kulübünce tertiplenen ?Çocuk İstismarı ve İhmali´ konulu konferansa konuşmacı olarak iştirak eden Kayseri Çocuk İzlem Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Fatih Hilmi Çetin ?Ergen anneler çocuklarına karşı tahammülleri çok düşük, bağlanmaları çok düşük, bunun içine çocuklarını istismar ediyorlar. Bu yüzden erken yaşta evliliklerin önüne geçmemiz lazım? değerlendirmesinde bulundu?
Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kulübünce tertiplenen ?Çocuk İstismarı ve İhmali´ konulu konferans Eğitim Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi? Konferansa Kayseri Çocuk İzlem Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Fatih Hilmi Çetin konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmasında çocuk istismarında en büyük unsurun ergen anne ve babalardan kaynaklandığını belirten Uzm. Dr. Fatih Hilmi Çetin, ülkemizde en çok zihinsel engelli çocukların istismara maruz kaldığını vurguladı?
Uzm. Dr. Çetin sözlerinin devamında ülkemizde tüm evliliklerin 18 yaş altı oranı yüzde 26. Yani her dört evlilikten birinde çiftlerin yaşı 18 yaşından küçük olduğunu hatırlatarak ?Birde bu evlilikten anne oluyorsa, karşımıza ergen bir anne çıkıyor. Kendi çocuk, bir de çocuğu var. Ergenin özelliğini hepiniz biliyorsunuz. Tahammülsüzdür. Kendi kararlarını kendi almak ister. Rahat olmak ister. Durum böyle olunca ergen anne, gece boyu ağlayan bir çocuğa nasıl dayanabilecek. Ergen anneler çocuklarına karşı tahammülleri çok düşük, bağlanmaları çok düşük, bunun içine çocuklarını istismar ediyorlar. Bu yüzden erken yaşta evliliklerin önüne geçmemiz lazım? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı