BAŞKAN PALANCIOĞLU ?DAN TAVSİYE

BAŞKAN  PALANCIOĞLU ?DAN  TAVSİYE

"HAYATINIZDA İKİ ÖNEMLİ TERCİHİ DOĞRU YAPIN"

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesinde düzenlenen mezuniyet töreninde gençlere hayatlarında iki önemli kararın olduğunu belirterek, "Biri iş, diğeri eş seçimi. Bunların ikisini de doğru tercih ederseniz mutlu olursunuz." dedi.
ERÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinin mezuniyet töreni Süleyman Demirel Spor Salonunda gerçekleşti. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşuyla başladı.
Burada konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Velilerimizin aklına belediye başkanının burada ne işi var diye gelebilir. 17 yıl mühendislik fakültesinde görev yapmış bir öğretim üyesiyim. Gençlerimiz mezun oldu artık bizlere emanetler. Çünkü mezuniyetten sonra çalışma hayatına atılıyorlar." diye konuştu.
Gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Palancıoğlu, "İnsan hayatında iki önemli karar vardır. Bunların biri iş, diğeri eş seçimidir. Arkadaşlarımız işlerini seçti, artık eşlerine sıra geldi. İnşallah doğru tercih yapıp mutlu olurlar. Diğer önemli konu ise tecrübe. Mezun olduktan sonra hemen yüksek lisans derdine düşmeyin. Özel sektörde 4-5 yıl çalışmanızı ondan sonra yüksek lisans ve doktora yapmanızı tavsiye ediyorum. Zaman çok hızlı geçiyor en iyi şekilde değerlendirin. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.
ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız da, "19. yy. ortalarından itibaren teknoloji ve bilim insan için çok önem arz etmeye başladı. İçinde bulunduğumuz yüzyılda ise bu durum çok daha önemli. Sizleri ülkemizin önemli bir üniversitesinden mühendis olarak uğurluyoruz. Üniversitemizin evladı olduğunuzu ömrünüz boyunca unutmayın" ifadelerini kullandı.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun ise teknik bilgiler vererek, "Erciyes Üniversitesi saygın bir üniversitedir. Mühendislik fakültesi de saygın bir fakülte olarak 1978 yılından beri eğitim hayatına 14 bölüm, 12 binden fazla öğrenciyle devam etmektedir." dedi.
Konuşmaların ardından Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu fakülte birincisi Mehmet Özer ile ikincisi Orhan Uçar´a takdir belgelerini verdi.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı