ERÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PRF. DR. ERKILIÇ

ERÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PRF. DR. ERKILIÇ

AŞIRI GÜNEŞ GÖZ HASTALIKLARINA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazlardan güneş ışınlarının aşırı miktarda ve uygun olmayan koşullarda sağlığı, hatta yaşamı tehdit eden sorunlar ortaya çıkarabildiğine dikkat çeken Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Pr.Dr. Kuddusi Erkılıç Aşırı ultraviyole ışınının korneada hasara, katarakta, sarı nokta hastalığı gibi göz hastalıklarına sebep olduğunu vurgulayarak vatandaşları uyardı?
Yaz sıcaklarının artması ve güneş ışığının etkisini ziyadesi ile göstermeye başlaması ile birlikte ortaya çıkan en önemli göz hastalıklarından birinin de aşırı güneş ışıklarından kaynaklı görme bozukluları olduğunu belirten Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prf. Dr. Kuddusi Erkılıç haber ekibimiz aracılığı ile vatandaşları uyararak Aşırı ultraviyole ışınının korneada hasara, katarakta, sarı nokta hastalığı gibi göz hastalıklarına sebep olduğunu vurguladı?
Pr.Dr. Erkılıç sözlerinin devamında güneş ışınlarından korunmanın yolarına da vurgu yaparak ?Direkt gelen güneş ışınlarından korunmanın en iyi yolu siperli şapka kullanmaktır. Fakat ışınların yoğun, yansıyan ışın miktarının fazla olduğu sahillerde ve karlı ortamlarda mutlaka gözü saran, yüzde 100 ultraviyole blokajı yaptığına dair sertifikası bulunan güneş gözlükleri kullanılmalıdır. Ayrıca güneş ışınlarının dik olarak geldiği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında güneşe maruz kalmamak istenmeyen etkileri en aza indirecektir? ifadesini kullandı?.
?Güneş ışınları yüzünden güneş lekeleri, cilt kırışıklıkları gibi iyi huylu değişiklikler olabileceği gibi kanser öncüsü veya kanseröz yapılar da görülebilir? diyen Pr.Dr. Erkılıç sözlerini şöyle sürdürdü? ?Kötü huylu yapılar yeni ortaya çıkan veya büyüyen, kanayan, renk değişikliği olan, kirpiklerde dökülme yapan kitle şeklinde bulgu verebilir. Güne ışınları ile ilişkili diğer bir etki de gözakı üzerindeki kızarıklık ve kabarıklık oluşturan pingekula ve piterijyum gibi oluşumlardır. Piterijyum gözün saydam tabakasına doğru ilerleyerek görmeyi azaltabilen bir lezyonken, pingekula gözakı üzerinde sınırlı kalır. Her ikisi de gözde kızarıklık, yanma, batma gibi şikayetlere neden olur?
Prf. Dr.Erkılıç sözlerinin sonunda ?Aşırı ultraviyole gözün dış saydam tabakası olan korneada hasara neden olur. Bu da geçici görme kaybı, gözde yanma, batma ve şiddetli ağrı yapar. Daha çok kaynak yapanlarda, kayakçılarda ve yapay bronzlaşma uygulanan kişilerde görülür. Kapama ve damla tedavisi ile genellikle 1 gün içinde iyileşir? değerlendirmesinde bulundu?
HABER: C.USTEN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı