ERÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF.DR. MÜRÜVET BAŞER:

ERÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF.DR. MÜRÜVET BAŞER:

?ANNE SÜTÜ ALAN BEBEK DAHA ZEKİ OLUYOR?

Prof. Dr. Başer ?Anne sütü alan bebekler daha zeki olup , daha az hastalanıyor? Uzmanlar bıkıp usanmadan anne sütünün çoçukların zihinsel ve bedensel gelişimindeki önemini vurgulamaya devam ederken; ne yazık ki yanlış bir kanı olarak günümüz kadınları, özelliklede çalışan anneler modernitenin ve çağdaş yaşamın gereği olarak çocuklarını hazır mamalarla besleme konusunda ısrarcı tutumlarını devam ettiriyor? Haber ekibimiz aracılığı ile bir kez daha anne sütünün önemine dikkat çeken Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr.. Mürivet Başer? Anne sütü mikrop üretmiyor, bozulmuyor, hastalık kaynağı olmuyor.Anne sütü alan bebek daha zeki oluyor ve daha az hastalanıyor? değerlendirmesinde bulundu?
Anne sütü bebeklerin gereksinimi olan tüm besin öğelerini ilk altı ay tek başına sağlayan tek ve en iyi besindir. Ayrıca emzirme eylemi bebek ile anne arasında özel sevgi bağı kurmasını sağlar diye. Ancak ne yazık ki yanlış bir kanı olarak günümüz kadınları, özelliklede çalışan anneler modernitenin ve çağdaş yaşamın gereği olarak çocuklarını hazır mamalarla besleme konusunda ısrarcı tutumlarını devam ettiriyor? Anne sütünün önemi ve en azından ilk altı ay emzirme zorunluluğu konusunda vatandaşları bir kez daha uyaran Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. . Mürivet Başer ? Anne sütü mikrop üretmiyor, bozulmuyor, hastalık kaynağı olmuyor.? İfadesini kullandı?
Prof. Dr. Başer sözlerinin devamında anne sütünün bebeğin , fiziksel gelişimin yanı sıra bebeklerin psikolojik ve sosyal gelişimini de desteklediğine dikkat çekerek ? Anne bebeği ile göz teması kurarak psikolojik olarak bağlanıyor ve bebeği güvende hissettiriyor..anne sütü ile beslenen bebeklerde enfeksiyon hastalıkları daha az görülmekte , beyin gelişimi daha iyi olmakta, alerjik hastalıklar, ishal ve solunum yolu hastalıkları ve hatta ileri yaşlarda kanser gibi hastalıklar daha az bildirilmektedir.? diye konuştu.
Prof. Dr. Başer emzirmenin anne sağlığı üzerinde de bir çok olumlu etkisi olduğuna dikkat çekerek ? emziren annelerde meme kanseri, yumurtalık kanseri, ve kansızlık daha az görülüyor? değerlendirmesinde bulundu.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı