ERÜ REKTÖRÜ KELEŞTEMUR

ERÜ REKTÖRÜ  KELEŞTEMUR

EMEKLİYE AYRILDI, ANKARA´YA GİDİYOR

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Sağlık Bilimleri Enstitüsü´nün Başkanlığına atanan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, görevinden ayrılarak emekliliğini istedi. Keleştemur, 7 yıldır Rektörlük yaptığı bir kurumdan ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, ? uzun zamandır üniversiteden başka bir göreve atanmam söz konusuydu. Bunu bir plan dahilinde yapmam gerekiyordu. Fakat son gelişmeler doğrultusunda görevimden ayrılıyorum. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu´ nun tayinimle ilgili kararnamesi 10 gün önce kadar gelmişti. Son gelişmeler münasebetiyle bugün görevimden ayrılıyorum? dedi.
Erciyes Üniversitesi´nde 2 dönemdir başarılı bir şekilde rektörlük yapan ve görev süresi 2016 Temmuz´unda sona erecek olan Prof. Fahrettin Keleştemur, Sağlık Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Sağlık Bilimleri Enstitüsü´nün başkanlığına atandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun daveti üzerine bir süre önce Ankara´ya giden Rektör Keleştemur, torba yasayla yeni kurulan Sağlık Bilimleri Enstitüsü´nün başkanlığına getirilme teklifi aldığından sonra istişareler neticesinde bugün itibariyle görevinden istifa etti. Keleştemur istifa kararından sonra emeklilik dilekçesini de verdi.
Sağlık Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Sağlık Bilimleri Enstitüsü´nün Başkanlığına atanan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Prof. Dr. Fuat Sezgin ?in konferansında kürsüye gelerek adeta veda konuşması yaptı.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ?bugün benim için özel bir gün. Üniversiteden başka bir göreve atanmam söz konusuydu. Bunu bir plan dahilinde yapmam gerekiyordu. Fakat son gelişmeler doğrultusunda Sn. Başkanımız Ahmet Davutoğlu´ nün tayinimle ilgili kararnamesi 10 gün önce kadar gelmişti. İzinli olduğum için tebellüğ etmemişti. Bazı bakanlıklarla ilgili yapılması gereken işlemler vardı. Fakat son gelişmeler münasebetiyle bugün görevimden ayrılıyorum. Ben bu ayrılış günümde insan nede olsa üzülüyor. 7 yıldır Rektörlük yaptığım bir kurumdan ayrılıyorum. Ama bu önemli günde Prof. Dr. Fuat Sezgin ile olmak bana teselli oldu? değerlendirmesinde bulundu.
Erciyes Üniversitesinde Rektörlük görev süresi 2016 yılının Temmuz ayında dolacak olan Fahrettin Keleştemur´un istifası ile birlikte rektörlük makamı da boşaldı. Keleştemur´un istifasından sonra YÖK, Erciyes Üniversitesi´ne bir rektör vekili atayacak. Atanacak yeni rektör vekilinin Erciyes Üniversitesi´ni en geç 3 ay içerisinde seçime götürerek yeni rektör adaylarını YÖK´e sunması bekleniyor.
HABER: Mevlüt Y. NACAK



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da