ERÜ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI BİLİŞİK,

ERÜ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI BİLİŞİK,

?ÖĞRENCİLERİMİZE ASGARİ ÜCRET KADAR BURS VERECEĞİZ?

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Bilişik haber ekibimize yapmış olduğu değerlendirmede, Ülkemizde 15 civarı Tekstil Mühendisliği bölümünün olduğunu belirtip ?Bizim üniversitemizde 2005 yılından itibaren öğrenci almakta ve 2009 yılından itibaren mezun vermekteyiz. Bu yıl 10. Dönem mezunlarını verdik. Bu yıl bölümümüzü tercih edecek öğrencilerimize Tekstil, Hazır Giyim ve Deri İhracatçı Birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikasınca asgari ücret tutarında burs verilecek? şekilde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Bilişik haber ekibimize yapmış olduğu değerlendirmede, lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerin Tekstil Mühendisliği unvanıyla başta Kayseri olmak üzere ülkemizde tekstilde söz sahibi olan bölgelerdeki işletmelerde ister üretim bölümünde isterlerse araştırma bölümünde çalışabilmektedirler diyerek şunları kaydetti. ?Üniversite Tekstil Bölümümüz 10 senedir aktif olarak eğitim öğretim alanında hizmet vermektedir. Üniversitenin temel üç ana fonksiyonu bulunmaktadır. Bunlardan birisi eğitim öğretim, diğeri araştırma geliştirme ve diğeri de yayın yayımdır. Bu üç ana fonksiyona bölümümüz öğretim üyeleri üniversitemizin de araştırma üniversitesi olması dolayısıyla layıkıyla yerine getirmektedirler. Son gelişmelerden bahsedecek olursak bölümümüz Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ( MÜDEK ) tarafından kalitesi akredite edilmiştir. Bu da nitelikli bir eğitim verdiğimizin göstergesi olarak değerlendirilebilir. Zaten bölümümüzdeki hocaların yapmış olduğu araştırma projelerine TÜBİTAK´dan destek almaktayız. Yapmış olduğumuz projelerin hem üniversite hem de çevre halkının faydalandığını söyleyebiliriz.?

ERÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Abdulkadir Bilişik sözlerinin sonlarında ise Tekstil, Hazır Giyim ve Deri İhracatçı Birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikasının başlattığı ? Tekstil ve Deri Mühendisliklerinin Sektöre Kazandırılması Çalışmaları? kapsamında Tekstil Mühendislikleri bölümünü seçecek öğrencilere asgari ücret tutarı kadar karşılıksız burs imkanının sağlandığını duyurdu?

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”