ERÜ UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERÜ UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından ?7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü? etkinliği düzenlendi.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen etkinliğe; Havacılık ve Uzay Bilimleri Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamdi Ercan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Havacılık ve Uzay Bilimleri Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz, 1994 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulun aldığı bir kararla tüm dünyada 7 Aralık gününün Dünya Sivil Havacılık Günü olarak kutlandığını kaydetti. Dekan Yılmaz, ?Bu kapsamda sivil havacılığın özellikle kıtalararası insanları bir araya getirmesinde ve herhangi bir ülkenin refah düzeyinin ileri götürülmesinde havacılık sektörüne büyük görev düşüyor? dedi.
ERÜ Havacılık Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Doç, Dr. Hamdi Ercan ise ?Uçak Kazalarında İnsan Faktörlerinin Önemi? konulu sunumunda, uçak kazalarının nedenleri incelendiğinde insan faktöründen kaynaklanan kaza oranlarının yüksek oranda olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Hamdi Ercan, ?İnsan hatası olarak tanımlayacağımız, ortalama bir insan performansının altında kalınan süreçte ortaya çıkan hatalara insan hatası adı veriliyor. Araştırmalar sadece kazalarla sınırlı tutulmamaktadır. Çünkü henüz kazaya yol açmamış önemli operasyonel olayların nedenlerinin incelenmesi de büyük önem taşıyor. Bu nedenlerin ortadan kaldırılması durumunda, kaza gibi olayların yanı sıra, sefer iptali ve teknik nedenli gecikmeler minimuma indirilecektir? diye konuştu.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ