ERÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NDEN

ERÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NDEN

‘ASİSTAN DOKTORLAR İSYANDA’ HABERİNE TEPKİ

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği ilimizde yayın yapan yerel bir gazetede çıkan “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Asistan Doktorlar İsyanda’ habere yazılı bir açıklama ile cevap vererek iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanıp “Bir kısım asılsız; mesnetsiz ve çarpıtılmış iddialar ile hastane yönetimini “Asistan hekimler ile diğer sağlık çalışanlarının haklarını yemekle ve mağdur etmekle” itham etmek, en basit tabirle etik değildir ve hastane yöntemine yapılmış bir haksızlıktır ” değerlendirmesinde bulunuldu.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği ilimizde yayın yapan yerel bir gazetede çıkan “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Asistan Doktorlar İsyanda’ habere yazılı bir açıklama ile cevap vererek iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak şöyle denildi.”Erciyes Üniversitesi bölgemiz ve Kayseri’mizin medarı iftiharıdır. Pek çok konuda olduğu gibi Kovid pandemisinde de ön planda yer almıştır. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ülkemizde henüz olgu yok iken, 5 Şubat’ta hastane pandemi kurulumuz toplanarak alınacak önlemleri, vaka yönetimini ve bilgilendirmeleri karara bağlamıştır. 7 Şubat’ta ise “Yeni Korona Virüs: Yeni Bir Tehdit” konulu konferans düzenlenerek farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır. 11 Martta Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edilmiş ve ülkemizde de ilk vaka bildirilmiştir.

Ülkemizde ilk vakanın bildirilmesi ile hastane pandemi kurulumuzca; Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde yaklaşık olarak üç bin beş yüz personelin görev yapmakta olduğu göz önüne alınarak kısıtlı zaman aralığında bir araya gelerek yemek yemelerinin kontaminasyon açısından risk oluşturduğu “17 Mart’tan itibaren personelin toplu olarak bir araya gelmesini engellemek amacıyla kumanya dağıtımına geçilmesi” kararı almıştır. Bu tarihten itibaren hastane personeline tek kullanımlık tabldotlar içerisinde, biri et ürünü olmak üzere en az üç çeşit yemek ile birlikte içecek ve/veya meyve dağıtımı yapılmıştır. Erciyes Üniversitesi Hastaneleri kendi yemeklerini kendi personeli ve kendi imkanları ile hazırlamaktadır. Üniversitemize yemek kalitesi ile ilgili daha önce pek çok memnuniyet bildirilmiştir. Pandemi dolayısı ile eski şartlarda yemek dağıtımının yapılamamasını da anlayışla karşılanmasını bekliyoruz.

Gazetede yer alan “Erciyes Üniversitesi Hastaneleri'nde görevli asistan doktorların performans ödemelerinin yapılmaması ve hatta bu ödemelerin polikliniklere uğramayan hocalara yapıldığı da iddia ediliyor”iddiası kesinlikle asılsızdır. Haberde öğretim üyelerine ödeme yapılıp asistanlara ödeme yapılmamış gibi bir anlam çıkmaktadır. Erciyes Üniversitesi Hastaneleri diğer pek çok üniversite hastanesine benzer şekilde henüz hiçbir personeline ek ödeme (performans) yapmamıştır. Ancak Personel Bilgi Sistemi (PEYOSİS) üzerinden ek ödeme hazırlıklarını başlatmış ve bunu tüm personeli ile paylaşmıştır. Süreç henüz kesinleşmemiş ve 4 Mayıs pazartesi günü mesai bitimine kadar da itirazlar alınmaya devam edecektir. Bu süre sonunda itirazlar tek tek incelenecek ve süreç tamamlandıktan sonra performans ödemeleri yapılabilecektir. Hastane yönetimimiz kanunların belirlediği ve izin verdiği şartlar içerisinde asistanlar da dâhil tüm personeline adaleti göz önünde bulundurarak çalışma yeri ve süresini dikkate alacak şekilde ödeme yapmaktadır.

Pandemi süresi içerisinde hastanemizde Kovid’li hasta tedavilerinin yapıldığı birimler dışında hasta yoğunluğunda ciddi azalma meydana gelmiş randevulu hastalar dışında da hasta kabulü yapılmamıştır. Bulaş riskini azaltmak amacıyla tüm hastane personeli için (asistan doktorlar da dâhil) esnek çalışma sistemine geçilmiştir. Otoparkların boş olmasının nedeni budur. Hastanemizin hiçbir biriminde (Hastane İdaresi ve Enfeksiyon Hastalıkları hariç) asistanların çok aktif olmasını gerektirecek yoğunluk yaşanmamıştır.

Bir kısım asılsız; mesnetsiz ve çarpıtılmış iddialar ile hastane yönetimini “Asistan hekimler ile diğer sağlık çalışanlarının haklarını yemekle ve mağdur etmekle” itham etmek, en basit tabirle etik değildir ve hastane yöntemine yapılmış bir haksızlıktır. Tüm personelimizin, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayını kutluyor ve hastane idaresinin titiz bir çalışma yaptığını belirtmek istiyoruz. “.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı