ERÜ TIP’TA SONBAHAR

ERÜ TIP’TA SONBAHAR

“ÇOCUK NEFROLOJİ- ROMATOLOJİ SONBAHAR TOPLANTISI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi tarafından Prof. Dr. Ruhan Düşünsel onuruna “Çocuk Nefroloji- Romatoloji Sonbahar Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhan Düşünsel içinde emeklilik töreni düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Prof. Dr. Ruhan Düşünsel için emeklilik töreni düzenlendi.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zübeyde Gündüz ve Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Dursun’un açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında, emekli olan Prof. Dr. Ruhan Düşünsel’e emeklilik hayatında mutluluklar diledi.

Dekan Poyrazoğlu, “Erciyes Üniversitesi Çocuk Nefroloji-Romatoloji gerçekten genetiği çok iyi dokunmuş, çok iyi şifrelenmiş bir anabilim dalı. Bu genetiğin şifrelenmesini sağlayan kişiler, büyük şahsiyetler burada. İnşallah bizde onların peşinden devam ederiz. Onlardan aldığımız ilmi ve terbiyeyi bundan sonraki kuşaklara da devrederiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında Çocuk Nefroloji- Romatoloji Sonbahar Toplantısının başarılı geçeceğine inandıklarını belirterek üniversite hakkında bilgiler verdi.

Rektör Çalış, “Erciyes Üniversitemiz köklü bir üniversitedir. Geçen yıl 40. yılını kutladık. Tıp Fakültemizin de 50. yılını kutladık. Erciyes Üniversitemiz aynı zamanda da bir araştırma üniversitesi. Türkiye’deki 11 araştırma üniversitesinden biri. Araştırma üniversiteleri açıklandığı zaman sıralama verilmemişti. 1 ay önce YÖK’de düzenlenen bir toplantıda 2017 ve 2018 sıralaması verildi. 2017’de 12. sıradayız. 2018’de de 10. sıraya yükseldik. 2019 verilerimizin de çok iyi olduğunu biliyoruz. İnşallah önümüzde yılda 2019 verileri belirlenerek son üç yılın ortalaması ile ilk 11 yine araştırma üniversitesi olarak belirlenecek. Biz inşallah ilk 11’de olacağımıza inanıyoruz. Bu konuda da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tabi ki bilimsel toplantıların Erciyes Üniversitesi’nde olması ve özellikle pediatri alanındaki duayen hocalarımızın üniversitemize teşrif etmelerinden dolayı çok mutluyuz” diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu tarafından, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhan Düşünsel’in özgeçmişi okundu.

Törende son olarak emekli olan Prof. Dr. Ruhan Düşünsel konuşma yaptı.

Prof. Dr. Ruhan Düşünsel’in konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış tarafından Düşünsel’e plaket ve çiçek takdim edildi.

Emeklilik töreninin ardından, “Çocuk Nefroloji-Romatoloji Sonbahar Toplantısı” akademik sunumlar ile devam etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı