ERÜ´DE

ERÜ´DE

3. ERCİYES MÜHENDİSLİK ZİRVESİ BAŞLADI

Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Kulüpleri tarafından düzenlenen ?3. Erciyes Mühendislik Zirvesi´ başladı.

15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonu´nda düzenlenen zirveye, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Adem Kalınlı ve Öğr. Gör. Murat Yenisu, Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında ERÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Berat Deniz, mühendisliğin bilim ve matematiksel prensipleri, tecrübe, karar ve ortak fikirleri kullanarak, insana faydalı ürünler ortaya koyma sanatı olduğunu belirtti.

Rektör Çalış, ?Bilim ve teknolojideki hızlı gelişim, Endüstri 4,0´nın yaygınlaşması ve son olarak toplum odaklı insansız teknoloji anlamına gelen Endüstri 5,0 ve yapay zekâ, mühendislik kavramının değişmesine neden olmuştur. Artık mühendislerimiz sektörde başarılı olabilmek için, teknolojiyle daha çok iç içe olma, yenilikleri yakından takip etme ve her zaman kendini yenilemek zorundadır. 2017 yılında YÖK tarafından Türkiye´de 9 üniversite ile birlikte araştırma üniversitesi seçilen Erciyes Üniversitemizin bu başarısında Mühendislik Fakültemizin büyük katkısı vardır ve araştırma üniversitesi olmamızda lokomotif görev üstlenmiştir. Bugün burada düzenlenen zirveye, Türkiye´nin 7 bölgesinden 500´e yakın misafir öğrenci katılmakta olup, üniversitemiz öğrencileriyle birlikte bu sayı 3.000´i aşmaktadır. Mühendislik Zirvesinin, öğrencilerimizin mesleki alandaki gelişimlerine büyük katkı sağlayacağı inancındayız? şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından ERÜ Halk Oyunları Kulübü gösteri sergiledi.

Ardından, ?Kayseri Sanayi ve Ticaretinin Ulusal ve Uluslararası Etkileri´ konulu panelde, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener ile Kemerli Metal Genel Müdürü Kenan Şimşek, konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından panelistlere, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun ile Öğrenci Konseyi Başkanı Berat Deniz tarafından plaket takdim edildi.

Erciyes Üniversitesi başta olmak üzere, 14 üniversiteden 3 binin üzerinde katılımcının yer aldığı Mühendislik Zirvesi, üç gün boyunca devam edecek.


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"