ERÜ´DE

ERÜ´DE

?GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDADA BİLGİ KİRLİLİĞİ´ PANELİ?

Erciyes Üniversitesi´nde (ERÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Türkiye Diyetisyenler Derneği, Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği tarafından ?Gıda Güvenliği ve Gıdada Bilgi Kirliliği? konulu panel düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi´nde düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur ile çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, gıda güvenliğinin önemli ve popüler bir konu olduğunu belirterek ?Popülizm bildiğiniz gibi bazı farklılıkların artırılmasına neden olsa da, bazı yanlış bilgilendirmelerin oluşmasına neden oluyor. Bu zaman zaman tabiki sistemsizlikten, bilgisizlikten kaynaklanabildiği gibi, zaman zaman da suiistimal etmek ve çeşitli çıkarlar doğrultusunda insanları yönlendirmek amacıyla da yapılabiliyor. O yüzden gıda güvenliği konusunda bildiğiniz gibi bu işte yetkin, etkin olan insanların, bu konuda fikir beyan etmesi, doğruları açıklaması son derece önemli. Neden? Çünkü gıda güvenliğinde toplum sağlığı, kişisel sağlık ve doğru beslenme ile ilgili bilgilerin aktarılması çok önemlidir? diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur, ?Gıda Güvenliği ve Gıdada Bilgi Kirliliği? konusunu anlattı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor