ERÜ´DE

ERÜ´DE

?BİLİM İNSANI YETİŞTİRME GRUBU ÇALIŞTAYI? DÜZENLENDİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi tarafından ?Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu Çalıştayı? düzenlendi. Çalıştayda ayrıca Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi (BİTA) ile ERÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Genom Kök ve Kücre Merkezi Toplantı Salonu´nda düzenlenen çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, SADEFE ve BİTA Başkan Vekili Şeref Şık ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Çalıştayda ilk olarak Dr. Öğr Üyesi Halil Ulutabanca, Bilim İnsanı Yetiştirme Grubu´nun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ise konuşmasında, araştırma merkezlerinin ve burada görev yapan insan gücünün öneminden bahsetti.

Dekan Poyrazoğlu, ?Biz öğrencilerimize rehberlik etmeyi amaçlamaktayız. Bu şekilde de öğrencilerimize yol göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda da 2 yıldır organize şekilde çalışmaktayız. Arkadaşlarımız çok büyük emek sarf ediyorlar. Sevindirici tarafı bu işin bizim fakültemizde hemen oturmaya başlamış olması. Diğer fakültelerimizde de bu işler başlatılıyor? dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında, Erciyes Üniversitesi´nin üst sıralarda yer alan bir üniversite olduğunu söyledi.

Rektör Çalış, ?Biz üniversite olarak birçok konuda ilkleri başarıyoruz. Bizim yaptıklarımız, başarılarımız takip ediliyor. Erciyes Üniversitesi´nin bir rektörü olarak ben bundan gurur duymaktayım. Sizler de Erciyes Üniversitesi mensubu olarak gurur duyun. Tabiki başarıyı yakalamak güzel ama başarıyı devam ettirmek de çok daha önemli. Bu devamlılıkta sizlerin sayesinde olacak. Hep birlikte çalışacağız. Benim bir önceliğim var. Araştırma Üniversitesi. Araştırma, Geliştirme ve İnavasyon. Bu konuda üniversitemizin çıtasını daha yükseklere çıkarmak. Bunu da hep birlikte başaracağız. Türkiye´de 11 araştırma üniversitesinden biriyiz.

Hedefimiz Türkiye´de ilk 5 içerisinde yer almak. Bu hiç zor değil. Yaptığımız çalışmalarla inşallah bunu başaracağız? diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Açılış konuşmaların ardından SADEFE Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi ile Erciyes Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği protokolüne Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi (BİTA) Başkan Vekili Şeref Şık imza attı.

İmzalanan işbirliği protokolü ile üniversite müfredatında pardus işletim sistemi ve açık kaynak kodlu yazılımlarının ders olarak verilmek üzere çalışma başlatılması, lisansüstü sınıflarda tez seçiminde pardus ve açık kaynak kodlu yazılımlardan yararlanma ve tez konusu olarak araştırılmasının teminin sağlanması için çalışma başlatılması amaçlanıyor.

 İşbirliği protokolünün ardından çalıştaya geçildi. Çalıştay, ?Tıbbi Cihaz Üretirken Hatalarımız ve Öğrendiklerimiz?, ?Beyin Bilgisayar Ara Yüzleri Nedir? Nasıl Çalışır??, ?Derin Öğrenme Biyoinformatik Big Data Nedir??, İlaç/Gen Gönderim Sistemi Olarak: Nanoteknoloji?, ?Biyomedikal Mühendislik Uygulamaları Nelerdir?, Erkam Kuruluş Amacı ve Faaliyetleri?, ?Proje Destek Fırsatları?, ?Gelişen Teknolojiler Yeni Nesil Doktorlardan Ne Bekler ?? konularında akademisyenler tarafından eğitim sunumları ile devam etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı