ERÜ´DE KANSER HASTALARININ İLAÇLARINI

ERÜ´DE KANSER HASTALARININ İLAÇLARINI

ROBOTİK CİHAZLAR HAZIRLIYOR

 Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde kanser hastalarının kemoterapi ilaçları robotik cihazlarla hazırlanıyor. ABD´den getirtilen ve Türkiye´nin sayılı onkoloji hastanelerinde bulunan son teknoloji robotik kemoterapötik ilaç hazırlama ünitesi, ilaç hazırlanmasında sağladığı kolaylıkların yanında çalışan güvenliğini de en üst seviyede tutuyor.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halit Karaca, 2016 Mayıs ayında Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi´nde faaliyete giren yeni teknoloji robotik ilaç hazırlama cihazlarıyla ilgili bilgiler verdi.
Türkiye´de sayılı onkoloji hastanesinde bulunan ve içerisinde 2 adet robotik cihazın bulunduğu kemoterapötik ilaç hazırlama ünitesi ile onkoloji merkezlerinin daha da modernleştiğini söyledi.
Doç. Dr. Karaca, ?Mayıs 2016 tarihinden itibaren onkoloji ayaktan tedavi kemoterapi hazırlama ünitemizde iki adet son teknoloji robotik sistem, bir adet yarı otomatik hazırlama sistemi, iki adet biyogüvenlik kabini, son teknoloji ile donatılmış temiz oda, sızdırmaz aparatlar ve hazırlama yardımcı ekipmanları ile hizmet verilmektedir. Robotik sistem tam korumalı olup, ilaç tasarrufu ve el değmeden hazırlama özelliği ile ilaç hazırlayan personelin güvenliğini en üst seviyede tutan sistemler bütünü olarak dünyada kabul görmektedir. Robotik sistemle ilaç dozundaki denge daha kolay sağlanmakta, tasarruf edilmekte ve devletimize kar sağlanmaktadır. Yarı otomatik hazırlama sistemlerinde kullanılan aparatlar Amerikan FDA kuruluşundan aldığı ´kapalı sistem hazırlama ve kapalı sistem uygulama cihaz ve setleri sızdırmaz özelliği´ ile hazırlayanlara üst düzey güvenlik sunmaktadır. Gerek robotik sistemlerde, gerek biyogüvenlik kabinlerinde, gerekse temiz oda sistemlerinde bulunan hepa filtre ile ortamın havası en uygun ve hızlı şekilde yüksek kalitede temizlenmektedir.Ayrıca kemoterapi ünitesinde çalışan personelin gerekli bütün eğitimleri verilmiştir ve sürekli eğitimler ile aksiyonları canlı tutulmaktadır. Beraberinde çalışanlarımız, hazırlamada yardımcı ekipmanlarını (eldiven, bone, boks gömleği, galoş) eksiksiz olarak kullanmaktadır.? diye konuştu.
Cihazı temin etmek için katkı sunanlara teşekkür eden Doç. Dr. Karaca, yeni sistem ilaç hazırlama ünitesiyle birlikte elle ilaç hazırlanmasındaki aksaklıkların sıfıra indirildiğini belirtti. Ayrıca en kısa sürede cihazlarla entegre olabilen otomasyon sistemini de devreye sokarak, vakit kaybına yol açan kağıt-evrak işlerine gerek duyulmadan, ünitenin direkt olarak doktorla online ortamda müşterek çalışmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İHA

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı