ERÜ´DE KİNG HAMAD ÜNİVERSİTESİ ARASINDA

ERÜ´DE KİNG HAMAD ÜNİVERSİTESİ ARASINDA

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Erciyes Üniversitesi İle Bahreyn Krallığı King Hamad Üniversitesi arasında İşbirliği protokolü İmzalandı.
Erciyes üniversitesi senato binasında gerçekleştirilen törene Bahreyn Krallığından Yüksek Sağlık Şurası Başkanı Emir Muhammed Bin Abdullah Al Khalifa ile King Hamad Üniversitesi CEO´su General Salman Bin Ateyatalla Al Khalifa, Bahreyn Yüksek Sağlık Şurası üyeleri ile Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven hazır bulundular.
Konuyla ilgili bilgi veren ERÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven, Erciyes Üniversitesi hastanesi bölgemizin en büyük hastanesi ve bölge hastanesi mahiyetinde de hizmet veriyor. Bölgemizin birçok sağlık sorununa da çözüm bulmaya çalışmaktadır. Bunun yanında da Erciyes Üniversitesi hastanesi yurt dışından birçok hastaya da sağlık hizmeti veriyor. Diyerek şöyle konuştu.
Bir yılı aşkın süredir de Bahreynle yapılan anlaşmalar çerçevesinde çok sayıda Bahreynli de hasta hastanemizde tedavi olmuştur. Bahreyn devletiyle yaptığımız görüşmeler ve iş birliği çerçevesinde geldiğimiz noktada Erciyes Üniversitesi ile Bahreyn deki King Hamad üniversite arasında eğitim ve sağlık iş birliği anlaşması imzalama aşamasına geldik. Yüksek öğretim kurulu yeni bir yapılanma içerisinde ve bu yapılanma çerçevesinde uluslar arası iş birliklerine büyük önem vermektedir. Yüksek öğretim kurulu başka ülkelerle anlaşmalar yapmaktadır. Bizde bu anlaşmalar çerçevesinde Bahreynle Erciyes Üniversitesi arasında bir iş birliği protokolü imzalayacağız. Bu protokolün bir sonraki aşaması heyetler arasındaki görüşmelerle, belkide yüksek öğretim kuruluşlarıyla anlaşma yapma imkanı olacak. Bu durumda iş birliğimiz daha önemli bir boyuta ulaşacak. Sağlık hizmetleri konusunda bulunan bir anlaşmamız var. Biz bu anlaşmayı eğitim alanına da taşımayı istiyoruz. Bahreyn den üst düzey yöneticilerimiz bu konu için geldiler. Onlarla bu mukatabat çerçevesinde anlaşmamızı imzalamaya karar verdik. Daha sonra bu anlaşma kapsamında ihtiyaç duyulan alanlarda da anlaşma yapılması mümkün olacak.
Konuşmaların ardından işbirliği protokolünün imzası taraflarca gerçekleştirildi.
Haber:SÜLEYMAN ERDOĞAN



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor