ERÜ´DE ?MEKATRONİK GÜNÜ? ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

ERÜ´DE ?MEKATRONİK GÜNÜ? ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mekatronik Mühendisliği Bölümü tarafından ?Mekatronik Günü? etkinliği düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen etkinliğe; FULBRIGHT Yüksek Lisans Doktora Bursu ve ABD´de Eğitim Komisyonu Eğitim Danışmanı Betti Delevi, Esit Elektronik Ltd. Şti. Genel Müdürü Ferhat Tigrel, 3D Design Technologies Ltd. Şti. ARGE Mühendisi Onur Öztürk ve Mercedes Benz Türk Kalite Mühendisi Cihan Topaç konuşmacı olarak katıldı.
Konferansın ilk konuşmacısı Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Yıldırım, etkinliğin amacının mezun olacak öğrencilere, mühendisliğin misyon ve vizyonunu anlatmak olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Yıldırım, ?Burada verilen eğitim, dersi teorik açıdan öğrenip, daha sonra sınavlardan geçmek değil. Artık konferanslar, fuarlar ve etkinlikler de derslerle bağlantılı. Çünkü günümüzde insan ilişkileri olsun, mühendislik açısından misyon ve vizyon kazanma etkisi olsun, bu tür etkinliklerle sağlanabiliyor. Mekatronik Mühendisliği her geçen gün gelişiyor. Fakat bazen istenmeyen durumlar da olabiliyor. Ülkemizde inşaat sektörü çok iyi şekilde gelişiyor. Fakat teknolojik açıdan dışa bağımlılığı azaltacak olan teknolojiye önem verilmiyor. İnşaatlara önem veriliyor. Fakat sizler geleceğin genç mühendisleri olarak bunun üstesinden geleceksiniz? dedi.
FULBRIGHT Yüksek Lisans Doktora Bursu ve ABD´de Eğitim Komisyonu Eğitim Danışmanı Betti Delevi de, FULLBRIGHT Komisyonu´nun ülkeler arasındaki kültür alışverişini sağlamak için, eğitim alanını seçtiğini belirtti.
Delevi, ?FULLBRIGHT Komisyonu Amerika ile Türkiye arasında 1940´larda kurulmuş bir komisyon. Bu komisyonun amacı, Amerika ile başka ülkeler arasında barışçı çözümler sağlamak ve kültürel alış verişi desteklemektir. Bunun için de eğitim ve akademi alanı tercih edilmiştir. Amerika´yla bu komisyonların kurulduğu ülkeler arasında öğrenci ve akademisyenlerin, birbirlerinin ülkelerine gidip, gelmeleri ve kültür anlaşmaları yapmaları öngörülmüştür. Bizim ülkemizde de FULLBRIGHT Komisyonunun kurulması Dışişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın kararıyla kabul edilmiş ve devletler arasında anlaşma imzalanarak, komisyon kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana geçen 68 yılda 6 bine yakın Türk ve Amerikan kursiyer birbirlerinin ülkelerini ziyaret etmişler, bu burslardan yararlanmışlardır? diye konuştu.
Etkinliğin son konuşmacısı Mercedes Benz Türk Kalite Mühendisi Cihan Topaç ise konuşmasında, mühendislikte kendini geliştirmenin önemli olduğunu vurgu yaptı. Topaç, ?Bu tavsiyeyi öğrenciliğimde bana da çok söyleyen oldu, fakat nasıl geliştireceğimi kimse söylemedi. Bundan dolayı ben bu konuda farkındalık yaratmak istiyorum. Öncelikle üniversiteye ilk geldiğinizde, mezun olunca ne yapacağınıza karar verin. Özel sektörde mi yoksa kamuda mı çalışacaksınız veya akademisyen mi olacaksınız. Önce bunu belirleyin. Çünkü, ne yapmak istediğinizi bilirseniz ve ona göre hareket ederseniz, daima başarılı olursunuz? şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından konferans sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı