ERÜ´DE SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLEYEN CİHAZ

ERÜ´DE SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLEYEN CİHAZ

KEMOTERAPİ ALAN HASTALARA UMUT OLUYOR .

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi´ne, hayırsever Özkaya ailesi tarafından kazandırılan Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezindeki, ?saç dökülmesini engelleyen cihaz´ kemoterapi hastalarına umut oluyor.
Cihazla ilgili bilgi veren ERÜ Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezinin Koordinatörü Prof. Dr. Metin Özkan, Merkeze yeni gelen ?saç dökülmesini engelleyici cihaz´ sayesinde, kemoterapiden dolayı saç kaybına uğrayan hastalara memnun kaldıkları bir hizmet vermeye başladıklarını söyledi.
?Meme kanserinde daha çok saç kaybı yaşanıyor?
Özellikle meme kanserinin tedavisinde kullanılan ?kırmızı ilaç´ın saç dökülmesini yoğunlaştırdığını belirten Prof. Dr. Metin Özkan, ?Bilindiği üzere meme kanseri daha çok kadınlarda görülüyor. Zaten kadın hastalarımız bu cihazı daha çok tercih ediyor.? dedi.
Kaşlarda etkili değil
Cihazın sadece saçlarda etkili olduğunu kaydeden Prof. Dr. Metin Özkan, cihazın çalışma prensibi ile ilgili şu bilgileri verdi:
?Aparatın dahilinde, içerisinde su kanalları dolaşan bir kep var. Bu kep kişinin başına geçiriliyor. Cihaz çalıştırıldığı zaman bu kanallardan geçen su eksi 5 dereceye kadar soğuyor. Kemoterapiden yarım saat önce takılıyor, kemoterapi süresinde takılı kalıyor, kemoterapiden sonraki yarım saatte de yine takılı kalıyor. Bu sistem kafa derisini soğutarak, ilacın deriye daha az miktarda girmesini sağlıyor ve saçın dökülmesini kısmen engelliyor. Başarısı yüzde 100 değil, her hastada etkin bir başarı sağlamıyor ama saç kaybını önemli ölçüde azaltıyor.?


Haber Kaynak : İHA

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı