ERÜ´DE ?SİBER GÜVENLİK´ KONFERANSI?

ERÜ´DE ?SİBER GÜVENLİK´ KONFERANSI?

Erciyes Üniversitesi Bilgi Güvenliği Kulübü tarafından ?Siber Güvenlik? konulu konferans düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen etkinliğe; Siber Güvenlik Araştırmacıları Ömer Çolakoğlu ve Sibel Kara´nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
SQL Server Logging& Auditing Eğitimi hakkında bilgi veren Ömer Çolakoğlu,etkinlik düzenlemekteki amaçlarının siber güvenlik konusunda insanları bilinçlendirmek olduğunu vurgulayarak ?Bu tür etkinliklere elimizden geldiği kadar devam etmeye çalışacağız. Çünkü bize dönüşleri de güzel oluyor. İnsanlar artık siber güvenlik konusunda bilinçlenmeye başladılar. Son dönemde gerek sosyal medyadan gerekse ulusal medyadan bu konuya yoğun bir ilgi var. Artık bu eğitimler yurt dışında da devam edecek. Amacımız bu tür etkinliklerle siber güvenlik konusundaki eğitimlerin devamını ve insanların bilinçlenmesini sağlamak? değerlendirmesinde bulundu?
Bir hackerin yapabilecekleri hakkında bilgi veren Sibel Kara, günümüzde amaçları farklı, çok sayıda hacker türünün olduğunun altını çizerek şunları kaydetti? ?Günümüzde amaçları farklı olan bir çok hacker türü bulunmaktadır. Bunlar, hacktivist, siyah şapkalı, beyaz şapkalı, gri şapkalı, yazılım korsanı, phreaker, scriptkiddie ve lamer gruplardır. Bunlardan hacktivistgruplar, kendi politikalarını, düşüncelerini ve söylemlerini duyurabilmek için bir sistemi hackleyerek o sistemi çökertirler. Lamer gruplar ise, bilgi düzeyi en düşük olan hacker gruplardır. Bu gruplar sadece bir hesabı çökertebilirler. Yapıyı çökertemezler. Çünkü bir yapıyı hacklemek için sistemi, yazılımı, yapının içerisinde ne gibi programların kullanıldığı gibi birçok faktörü bilmek gerekir?
Konuşmaların ardından konferans son buldu.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı