ERÜ´DE VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ KOAH TESTİ YAPILDI

ERÜ´DE VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ KOAH TESTİ YAPILDI

GÜLMEZ:?40 YAŞIN ÜZERİNDE HER 5 KİŞİDEN 1´İ KOAH HASTALIĞINA YAKALANMAKTA?

   Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi´nde ?Dünya KOAH Günü´ etkinlikleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz spirometri testi yapıldı.
Dünya Koah Günü etkinlikleri kapsamında ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi´nde vatandaşlara KOAH hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayrıca kurulan stantta vatandaşlara spirometri testi yapılarak KOAH belirtilerinin tespit edildiği vatandaşlar Göğüs Hastalıkları Polikliniği´ne yönlendirildi. KOAH hastalığı hakkında bilgi veren ERÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnci Yılmaz, 40 yaşın üzerinde her 5 kişiden 1´inin KOAH hastalığına yakalandığını söyleyerek, ?Kronik Obstrüktif akciğer hastalığı önemli bir sağlık problemlerinden bir tanesi. 40 yaşın üzerinde her 5 kişiden 1 tanesi KOAH hastalığına yakalanmaktadır. KOAH´ın en önemli nedenlerinden bir tanesi sigaradır. Sigara dışında özellikle pişirme ve ısınma için kullanılan biyolojik yakıtlar örneğin tezek, çalı gibi ürünlerin yanması sonrası açığa çıkan zararlı gazlara bağlı olarak KOAH hastalığı ortaya çıkar. KOAH sadece hava yolu hastalığı değil aynı zamanda pek çok organı tutan hastalıklardan da birisidir. Hem başka organları tutar hem de ciddi bir sakatlanmaya neden olur. Alevlenmeler ile başlayan hastalarda işgücü kayıplarına neden olmaktadır. Aslında KOAH hastalığı önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalıktır. Önemli olan KOAH´ın erken tanısının konulması ve biran önce tedavi edilerek sigaranın bıraktırılmasının sağlanmasıdır? dedi.
Dünya KOAH Günü etkinlikleri hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Gülmez, ?Dünya KOAH Günü etkinliğimizde öncelikle farkındalığını artırmak amacıyla broşürlerimiz var. broşürleri görünen yerlere asıyoruz aynı zamanda gelen kişilere dağıtıyoruz. Ücretsiz spirometri standımız var. ücretsiz olarak spirometri yapıyoruz. Spirometri testinde bozukluk tespit eder isek KOAH tanısı ile Göğüs Hastalıkları Polikliniği´ne yönlendiriyoruz. Ayrıca bugün Başhekimlik Toplantı Salonu´nda hastalarımızı bilgilendirme toplantımız var. Bilgilendirme toplantımızın arkasından soru-cevap şeklinde bütün hastalarımız ve halkımızla birlikte KOAH´ın her yönünü konuşmaya çalışacağız? ifadelerini kullandı.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı