ERÜ’DE 4. PİL TEKNOLOJİLERİ VE ENERJİ SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI

ERÜ’DE 4. PİL TEKNOLOJİLERİ VE ENERJİ SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI

ASPİLSAN’IN AR-GE ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi, Enerji Dönüşümleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ve ASPİLSAN Enerji Sanayi tarafından “4. Pil Teknolojileri ve Enerji Sistemleri Çalıştayı” düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen çalıştayın açılış programına, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Osman Çoşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedri Dursun ile çok sayıda akademisyen ve sektör temsilcisi katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmalarında ASPİLSAN Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedri Dursun, ASPİLSAN’ın AR-Ge çalışmalarını anlattı.

Dursun, “ASPİLSAN Enerji ailesi olarak bu bir yıllık süreç sektörümüzün diğer unsurları gibi bizim için de çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönem olmuştur. 2017 yılının Ocak ayında hayata geçirdiğimiz Kayseri Ar-Ge merkezinde kritik ve önemli projelere imza attık. Savunma sanayi için özgün bataryalar ürettik. Ayrıca bu yıl içerisinde Kayseri’de yeni bir fabrika kurulması çalışmalarına başladık. 2020 yılında temelini atacağımız bu fabrika ile 2021 yılı itibariyle ilk yerli ve milli lityum iyon pil üretimini sağlamış olacağız” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç da, konuşmasında üniversiteleri hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcısı Kılıç, “Üniversitemiz 19 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 39 araştırma ve uygulama merkezi ile gerçekten orta ölçekli ve büyük ölçekli üniversiteler konumunda değerlendirilecek bir potansiyele ulaştı. 40 yılı devirdik, 41. yılı da devirmek üzereyiz. Toplam ön lisans, lisans ve doktora seviyesinde toplam öğrenci sayımız 52 bin. 43’ü yabancı olmak üzere 2 bin 241 akademisyene sahibiz. Devam eden yabancı uyruklu öğrenci sayımız 2 binin üzerinde. Bugüne kadar da 157 bin mezun vermiş durumdayız” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade de konuşmasında, ASPİLSAN’ın Mimarsinan OSB’de yeni yapılacak fabrikada üretimine devam edeceğini kaydetti.

Piyade, “ASPİLSAN’a Kayseri’nin imkanları ile Sanayi Odası, Ticaret Odası, üniversitemizin destekleri ile Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesinde çok güzel bir yer tahsisi yapıldı. Yaklaşık 25 bin metre kare kapalı alanda kurulacak bir fabrika. Bu fabrika ile biz hem istihdamı artıracağız, hem de enerjide ses getirecek ürünler üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, ASPİLSAN Ankara AR-GE Müdürü Ahmet Altınay’ın moderatörlüğünde “Pil ve Batarya Teknolojilerindeki Gelişmeler” konusunda ki sunumları ile devam etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı