ERÜ'DE FAHRİ DOKTORA TÖRENİ

ERÜ

PR.DR. PETER ADLER'E FAHRİ DOKTOR OLDU

Amerikalı Bilim adamı, Prof. Dr. Peter Adler'e Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinde düzenlenen törenle Fahri Doktora unvanı verildi. Prof. Dr. Adler, 2006 – 2007 yıllarında Kızılırmak çevresinde görülen ‘Sinek Salgını' ile   mücadelede Kayseri ve Kapadokya'da araştırmalar yapmış ve mücadeleye destek olmuştu.

Prof. Dr. Peter Adler… Kayseri onu, 2006 – 2007 yıllarında Kayseri ve Kapadokya'nın ‘Sinek Salgını' ile mücadele  esnasında   destek vermesiyle tanıdı. O dönemde Kızılırmak'ın fiziksel ve kimyasal özelliklerinde meydana gelen değişim sonucunda, Sinek popülasyonu artmış ve salgın nedeniyle Kayseri ve Kapadokya turizmi neredeyse durma noktasına gelmişti.

Salgınla mücadele eden Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine yardım için Amerika Birleşik Devletlerinden  ilimize  gelen  Prof. Dr. Peter Adler,  araştırmalar yapıp mücadeleye  destek olmuştu. Erciyes Üniversitesi Senatosu, ilimizde, ülkemizde ve uluslararası   alanda yapmış olduğu araştırmalar ve katkılarından dolayı, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunun 14 maddesi B fıkrasının 5'inci bendi gereğince fahri doktora unvanının tevcihine oy birliğine karar verdi.

Tertiplenen Fahri Doktora  takdim törenin de   Prof Dr Abdullah İnci  tarafından  öncelikle  Peter Adler'in kim olduğunu anlattı. İnci, Adler'in ulusal ve uluslararası boyutta yapmış olduğu araştırmaları ve başarılar  hakkında  katılımcılara  bilgi  verdi…

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ülkemize ve ilimize yapmış olduğu katkılardan dolayı, Prof. Dr. Adlere teşekkür etti.

Fahri Doktora töreni için Erciyes Üniversitesi'ne gelen Adler, cübbe ve plaketleri kabul ettikten sonra, Erciyes Üniversitesi Senatosunun kararından  dolayı  onur duyduğunu ve çok teşekkür ettiğini  vurguladı…

Törene Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ‘da  iştirak ederek   Adler'e şilt takdim etti.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da