ERÜ´DEN ?İHANET BELGESİ´NE RET

ERÜ´DEN ?İHANET BELGESİ´NE RET

Ülkemizin çeşitli üniversitelerinde görev yapan ve kendilerine ?Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi´ olarak isimlendiren 1128 akademisyen tarafından ?Bu suça ortak olmayacağız? başlığı ile yayınlanan bildiriyi ?İhanet Belgesi´ olarak nitelendiren Erciye


Ülkemizin çeşitli üniversitelerinde görev yapan ve kendilerine ?Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi´ olarak isimlendiren 1128 akademisyen tarafından ?Bu suça ortak olmayacağız? başlığı ile yayınlanan bildiriyi ?İhanet Belgesi´ olarak nitelendiren Erciyes Üniversitesi Senatosu Üyeleri aldığı çoğunluk kararı ile söz konusu belgeyi reddettiklerini yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdular?
Erciyes Üniversitesi Senatosu yayınladığı bir açıklama ile ´Barış için Akademisyenler İnisiyatifi´nin yayınladığı ´Bu Suça Ortak Olmayacağız´ başlıklı bildiriyi ´İhanet Belgesi´ olarak niteleyerek, "Terör örgütüyle müzakere isteyen bu zihniyete karşı olduğumuzu ifade etmek isteriz" değerlendirmesinde bulundu?
Erciyes Üniversitesi Senatosu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi? "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi? adıyla bir araya gelen Türkiye üniversitelerinden 1128, yurt dışından 356 akademisyenin imzasıyla ?Bu Suça Ortak Olmayacağız? başlıklı bir bildiri yayımlanmıştır. Bildiride, PKK terör örgütüne karşı meşru mücadele veren Devletimize en ağır ifadelerle saldırılmakta, güvenlik güçlerimiz Güneydoğu Anadolu Bölgemizde planlı ve kasıtlı kıyım yapmakla suçlanmaktadır. Fakat bazı il ve ilçelerimizde hendek kazarak kurtarılmış bölgeler yaratmaya çalışan ve masum insanlarımızın hayat hakkını elinden alan, devletin otoritesine ve güvenlik güçlerine karşı ağır silahlarla kanlı bir savaş yürüten PKK terör örgütünden tek kelimeyle söz edilmemektedir. Bunlar da yetmiyormuş gibi, tam bir müstemleke zihniyetiyle, uluslararası bağımsız gözlemcilerin bölgede gözlem ve raporlama yapması, bölücü terör örgütünün taleplerinin görüşülmesi için müzakere başlatılması istenmektedir.
Bilindiği gibi, aylardır ülkemizin bazı il ve ilçelerinde bölücü terör örgütü tarafından bir halk ayaklanması provası yapılmakta, ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı açıkça bir savaş yürütülmektedir. Bu haince saldırılarda güvenlik görevlilerimiz ve sivil vatandaşlarımız şehit olmaktadır. Bölge halkının bir bölümü terör örgütünün yarattığı baskı ve zulümden kaçarak ülkemizin başka şehirlerine göç etmek zorunda kalmaktadır" ifadesinde bulunulan açıklama şu şekilde:
"Bu aşamada asıl yapılması gereken, ülkemizin terör örgütlerinden temizlenmesi, halkımızın özlemini duyduğu barış ve huzur ortamına bir an önce kavuşması, uzun yıllardır mağduriyetler yaşayan, yurdu yuvası yıkılan vatandaşlarımızın yaralarının bir an önce sarılması, sınırlarımız dışında devam eden ve ülkemizdeki terörü besleyen savaş halinin sona erdirilmesi için ulusal ve uluslararası düzeyde her türlü girişimde bulunulmasıdır.
Türkiye Cumhuriyeti´nin birliğine ve bütünlüğüne inanan, temel hak ve hürriyetlerin korunması mücadelesine sahip çıkan Erciyes Üniversitesi akademisyenleri olarak ?Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi´ nin ortaya koyduğu ?İhanet Belgesi´ni reddettiğimizi, haksız yere devletimizi suçlayan, ülkemize uluslararası gözlemci davet eden ve terör örgütüyle müzakere isteyen bu zihniyete karşı olduğumuzu ifade etmek isteriz



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”