ERÜ’NÜN BAŞARISI

ERÜ’NÜN BAŞARISI

THE 2021 YILI DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA 4 ALANDA BAŞARI ELDE ETTİ

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Times Higher Education (THE), 2021 yılı Dünya Üniversiteleri alan sıralamalarını açıkladı. Öğretim, Araştırma, Atıf, Uluslararası Görünürlük ve Endüstri Geliri olmak üzere 5 ana başlıkta 13 göstergeye göre derecelendirmenin yapıldığı bu sıralamada, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sağlık Bilimleri, Yaşam Bilimleri, Mühendislik ve Fizik Bilimleri olmak üzere 4 farklı alanda derece elde etti.

ERÜ’den yapılan açıklamaya göre; sağlık bilimleri alanında, THE Dünya Üniversiteleri sıralamasına bu yıl ülkemizden 29 üniversite girdi. Sıralama sonuçlarına göre ERÜ uluslararası sıralamada 601+ bandında yer alırken, ulusal sıralamada ise 26 üniversite ile birlikte 3. sırayı paylaştı.

Yaşam Bilimleri alanında ise, THE Dünya Üniversiteleri sıralamasına bu yıl ülkemizden 13 üniversite girdi. Sıralama sonuçlarına göre ERÜ uluslararası sıralamada 601-800 bandında yer alırken, ulusal sıralamada ise 6 üniversite ile birlikte 2. sırayı paylaştı.

Mühendislik Bilimleri alanında da THE Dünya Üniversiteleri sıralamasına bu yıl ülkemizden 29 üniversite girdi. Sıralama sonuçlarına göre ERÜ uluslararası sıralamada 801-1000 bandında yer alırken, ulusal sıralamada ise 4 üniversite ile birlikte 4. sırayı paylaştı.

Fizik Bilimleri alanında, THE Dünya Üniversiteleri sıralamasına bu yıl ülkemizden 27 üniversite katıldı. Sıralama sonuçlarına göre ERÜ uluslararası sıralamada 801-1000 bandında yer alırken, ulusal sıralamada ise 9 üniversite ile birlikte 3. sırayı paylaştı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, yaptığı açıklamada elde edilen başarılara katkı sunan tüm akademik ve idari personele, öğrenciler ile paydaşlara teşekkür etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı