ESDER BAŞKANI KEMAL ERÇALIK:

ESDER BAŞKANI KEMAL ERÇALIK:

?Bakanımıza karşı tavır Avrupa´ya yakışmadı" ...

 Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Kemal Erçalık, Hollada´nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya´ya yönelik tavrını kınadı. Erçalık, ?Bu hareket Bakanın şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ne yapılmıştır? dedi.
ESDER Başkanı Kemal Erçalık Hollanda´da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya´nın Türk Büyük Elçiliğine girişinin engellenmesi, Almanya sınırına kadar götürülmesini ve Türk vatandaşlarına polis müdahalesini yaptığı yazılı açıklama ile kınadı. Hollanda´nın tutumunun çirkin olarak nitelendiren Erçalık, ?Bu hareket Bakanımız şahsında Türkiye Cumhuriyeti´ne yapılmıştır. Hem diplomatik teamüller hem demokrasi hem de insan hakları ayaklar altına alınmış pervasızca çiğnenmiştir. Hem bir STK Başkanı hem de gururla taşıdığım Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimliğimle bu hareketi kabul etmediğimi bildiriyor, şiddetle kınıyorum. Son dönemde Hollanda ve Almanya´da yaşanan olaylarla baş gösteren Türk düşmanlığı ve antidemoktarik tavırların medeni olmakla övünen Avrupa´ya yakışmadığı ortadadır. Sergilenen tavırlar medeniyet dedikleri şeyin aslında bir maske olduğunun göstergesidir? diye konuştu.
Avrupa´da Türk düşmanlığının körüklenmek istendiğini belirten ESDER Başkanı Erçalık, ?Bu tutumları Avrupa´nın tamamına mal edemeyiz. Avrupa´da halen aklı selim sahibi büyük bir halk kitlesi olduğunu halen devlet geleneğinin ne anlama geldiğini bilen siyasetçiler bulunduğunu biliyoruz. Bu sorunlarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin onuru korunarak, diyalog yoluyla çözüleceğine olan inancımı koruduğumu özellikle vurgulamak istiyorum? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı