EŞİNİ ÖLDÜRMESİ İÇİN SEVGİLİSİNİ AZMETTİREN

EŞİNİ ÖLDÜRMESİ İÇİN SEVGİLİSİNİ AZMETTİREN

KADINA 15, SEVGİLİNE 14 YIL HAPİS

Kayseri´de polis memuru eşi H.E.´yi (35), sevgilisine öldürtmeye çalıştığı iddia edilen Pınar E. (33) ile ilişki yaşadığı Yakup D. (39), karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen iki sanıktan Pınar E. 15 yıl, Yakup D. (39) ise 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen Nisan ayında merkez Melikgazi ilçesi Keykubat Mahallesi´nde meydana geldi. Polis memuru H.E. ile görücü usulü evlendiği Pınar E. bir süre sonra geçimsizlik yaşamaya başladı. Yaklaşık 2 yıldır da İstanbul´da tornacı Yakup D. ile ilişki yaşadığı iddia edilen Pınar E., eşine boşanmak istediğini söyledi, ancak olumsuz cevap aldı. Pınar E., boşanma isteğini reddeden eşi H.E.´yi öldürmesi için sevgilisi Yakup D.´ye farklı tarihlerde iki kez toplam 10 bin lira ve eşinin işe giderken kullandığı güzergâhı gönderdi.

KAZA GÖRÜNÜMÜ VERMEYE ÇALIŞTI

Pınar E.´nin gönderdiği para ile İstanbul´dan Kayseri´ye gelen Yakup D., kiraladığı otomobille H.E.´yi takibe aldı. Takip sırasında Yakup D., zikzak çizerek otomobille H.E.´nin aracının aynasına çarpıp, kaçtı. H.E.´nin şikayeti üzerine polis ekipleri, soruşturma başlattı.

Ekipler, Yakup D.´yi, H.E.´yi kaza görünümü verip öldürmeye teşebbüs, Pınar E.´yi de azmettirme suçlamasıyla gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından ´tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs´ ve ´mala zarar verme´ suçlarından tutuklandı. İki şüpheli hakkında 3´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde dava açıldı.

BİRİNE 15, DİĞERİNE 14 YIL HAPİS

Davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklar Pınar E. ve Yakup D. ile avukatları hazır bulundu. Davacı H.E. ise duruşmaya katılmadı. Yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlerini istedi. Savcılıkta verdiği ifadesinde Yakup D., "Pınar ile 2 yıldır ilişkimiz vardı. Kötü giden evliliğinden bahsedip boşanmak istediğini söyledi. Eşinden kurtulmak için plan yaptığından hatta H.´yi zehirlemekten bahsediyordu" dedi.

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan Pınar E., "Diyecek bir şeyim yok. Takdir mahkemenin" derken, Yakup D. ise "Pişmanım, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, istinaf yolu açık olmak üzere Pınar E.´yi ´eşini öldürmeye azmettirmeye teşebbüs etmek´ suçundan 15 yıl, Yakup D.´yi ise ´kasten öldürmeye teşebbüs etme´ suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırdı ve iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, ayrıca ´mala zarar verme´ suçundan Yakup D.´yi 4 ay hapis cezasına çarptırarak, cezayı erteledi.


Haber Kaynak : DHA

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor