ESKİ BAKAN GÜÇLÜ,

ESKİ BAKAN GÜÇLÜ,

ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI PROJESİ´Nİ ANLATTI ?

ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI PROJESİ´Nİ ANLATTI?

 ?Anadolu Mektebi Yazar Okumaları´ değerlendirme toplantısı kapsamında ilimize gelen Tarım eski  Bakanı Sami Güçlü, Ali Rıza Özderici Anadolu İmam Hatip lisesinde gerçekleştirilen konferansta projenin yol haritası  ve içeriği  hakkında  bilgiler  verdi? ? Küçük gruplarla detay çalışmalar yapıp çalışmalarımızı genişleteceğiz? değerlendirmesinde  bulunan eski Bakan  Güçlü? Biz bu konuda gönüllü esasına bağlı, eğitimini hiç aksatmayacak asıl işini ihmal etmeyecek, derslerinde çok başarılı olacak ama aynı zamanda ikinci sırayı kültürel gelişmeye yani okumaya ayıracak öğrencilerle küçük gruplarla çalışıyoruz. İşin özü bu? ifadesini  kullandı?

Ali Rıza Özderici Anadolu İmam Hatip lisesinde gerçekleştirilen konferansa okul müdürü Hüseyin Efe, işadamı Mustafa Tekelli öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte öğrencilerle sohbet eden Tarım eski Bakanı ve aynı zamanda ?Anadolu Mektebi Yazar Okumaları´ Projesi  Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü, projenin hızla ilerlediğini belirterek toplantıların çok verimli geçtiğinin altını çizerek şu bilgileri verdi? ? Konya´da bir grup oluşturduk. Ve bu dört buçuk gün içerisinde adeta beş şehirde faaliyetlerimizi ancak gerçekleştirebildik ama çok verimli geçti. Çok düzenli bir şekilde her ay o şehirlere giderdik. Tarihi, öğrencilerin ne zaman geleceği belliydi. Ben onları isim isim tanırdım. Dolayısıyla bu çalışmalar, bu beş şehir içerisinde özellikte dördünde çok maya tuttu. Artık orada derinlemesine bir kök saldık. Bu sessiz emeğe dayalı uzun dönemde gelişme ortaya konulacağına inanılarak çalışmak bu dört senenin ortasında nihayet dıştan fark edildi. Böyle bir çalışma yürüyor. Necip Fazıl´la ilgili bir program yapıyoruz, tek başıma çalışıyorum. Üç şehirde aynı hafta ve 6 gün süren programlar yapıyoruz.  Kocaeli, Sakarya ve Bolu´da. Yani bir tiyatro geliyor, üç şehirde oynuyor. Öğrenciler hazırladıkları panelleri kendi şehirlerinde yapıyorlar diğer şehirlerden temsilci misafir arkadaşlar geliyor. Dolayısıyla sergisi, tiyatrosu, sineması mesela Reis diye bir adam yaratmak bu zaman diliminde bu şehirlerde gerçekleşti. Tabi bunlar kalıcı izler bırakıyor. O şehirde de bırakıyor insanlarda da bırakıyor. O gün o faaliyetleri yaptığımız genç arkadaşlarımız benim yardımcım durumuna geldiler. Şehir olarak katılmak isteyen en sonuncusu Amasya 28. Kayseri 29. Sivas 30. Merkezimizi arıyorlar, biz bilgi aldık Amasya´da da hazırlık yapıyoruz bu konuda ne yapabiliriz diyorlar. Arkadaşlarımızda diyorlar ki şuan da sayı artırma ile ilgili biraz sorunumuz var ama siz öğrencilerle ilgili seçim, gönüllü hocalar bulun. Daha önce biz ikna etmeye çalışıyorduk şimdi onlar bize geliyorlar. Bir müddet önce Çorum Milli Eğitim Müdürü aradı. Batman Milli Eğitim  Müdürü´yle beraberiz katılmak istiyoruz, bununla ilgili bu konuda biraz bilgi verdim? Bu gibi benzer şeyler devam ediyor, bizim açımızdan çok güzel bir şey. Ama biz kitlesel bir program yürütmüyoruz. Büyük sayıda gruplarla beraber çalışmıyoruz.  Biz bu konuda gönüllü esasına bağlı, eğitimini hiç aksatmayacak asıl işini ihmal etmeyecek, derslerinde çok başarılı olacak ama aynı zamanda ikinci sırayı kültürel gelişmeye yani okumaya ayıracak öğrencilerle küçük gruplarla çalışıyoruz. İşin özü bu. Çünkü büyük sistemimizin bu konuda yaptığı çalışmalar ek okumalar var. Esas yapmamız gereken mikro çalışmalar. Küçük gruplarla detay çalışmalar yapmak?

HABER:   SÜLEYMAN ERDOĞAN



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ