ESKİ BELEDİYE BAŞKANINA

ESKİ BELEDİYE BAŞKANINA

?ZİMMET´ SUÇUNDAN HAPİS CEZASI

Kayseri Sarıoğlan eski Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´ın da bulunduğu 4 kişinin yargılandığı davada eski başkana ?zimmet´ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde 19 Kasım´da görülen davanın karar duruşmasında başka suçtan tutuklu Ali Osman Yıldız, Sarıoğlan Belediyesinde eski mali hizmetler müdürü Hikmet G., kültür ve sosyal işler eski müdürü Hacı Osman A. ve firma yetkilisi Hakan K. ile avukatları hazır bulundu.

Eski Başkan Yıldız önceki savunmalarında "Bir firmayla sözleşme yaptık. Ne kadar işçi çalıştırdılar, kim, nerede çalıştı bilmiyorum. Sözleşme uyarınca biz firmaya ödeme yaptık. Firmanın bize bildirdiği işçilerin çalışıp çalışmadığından bilgim yok. Bunları müdürler bilir. İşlerin aksamaması için talimat verdim. O dönem yeni göreve geldiğim için kanunları bilmiyordum. Muhammet Tayyip Yıldız oğlum olur. O bölgede tek greyder ve kepçe operatörüdür. Herkes bilir. Gece gündüz çalıştı. 3 ay da bedava çalıştı? diye konuşmuştu.

Hakan K. da önceki savunmasında yazılım şirketi olduğunu belirterek, ?Hizmet alımı ihalesini alan firma da benimdir. Sarıoğlan Belediyesi´ne 3 ay hizmet verdim. 650 bin lira civarında da hizmet bedelini fatura ettim. Bunu belediye bütçesi müsait oldukça ödediler. Çalışmadan çalıştı gösterilen kimse yoktur. Herkes sigortalıydı. Çalışma bedellerini işçilere elden ya da bankadan ödedim. Buna ilişkin bordrolar mevcuttur. Muhammet Tayyip Yıldız ve Mehmet Yıldız sigortalı çalışıyorlardı. Muhammet Tayyip kum ocağında çalışıyordu ama Mehmet Yıldız´ın nerede çalıştığını bilmiyorum? şeklinde savunma yapmıştı.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu başka suçtan tutuklu sanık Ali Osman Yıldız ile Hakan K.´ya ?zimmet´ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, diğer iki sanığa ise 5 yıl denetimli serbestlik kararı verdi.


Haber Kaynak : İHA

Kaçakçılığa geçit yok: 14 şüpheli tutuklandı

1 haftada 12 kişi uyuşturucudan tutuklandı

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan 120 şahıs yakalandı

Çocuğa cinsel saldırıda bulunan şahıs 150 saatlik kamera izlenmesiyle bulundu

Motosiklet park halindeki otomobile çarptı: 2 yaralı

"Yılanlar Grubu" çetesi operasyonunda 13 tutuklama

Silahla kendini vuran engelli şahıs hayatını kaybetti

"Yılanlar Grubu" çetesi üyeleri adliyeye sevk edildi

Silahla kendini vuran engelli şahıs ağır yaralandı

Kazada yanan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Roma ve Bizans Dönemi'ne ait sikke ele geçirildi

Edanur'u öldüren katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

Kayseri'de 6 suçtan aranan zehir taciri yakalandı

Kayseri’de trafik magandalarına denetimler devam ediyor

Kayseri'de bıçaklı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

KOM ekiplerinden kaçak silah operasyonu: 2 gözaltı