ESKİ MİRABOĞLU SAĞLIK OCAĞI

ESKİ MİRABOĞLU SAĞLIK OCAĞI

ÇÜRÜMEKTEN KURTULDU

Talas´ın Bahçelievler Mahallesi´nde yıllardır atıl vaziyette bulunan eski Miraboğlu Sağlık Ocağı binası belediyenin devreye girmesiyle çürümekten kurtarıldı.
Binanın Sağlık Bakanlığı ile 1,5 yıldır devam eden görüşmelerin ardından tahsis iznini aldıklarını belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, tamir ve tadilat çalışmaları başlayan binada incelemelerde bulundu. Başkan Palancıoğlu, "Burası hakikaten kangren haline gelmiş bir yerdi. Atıl vaziyette binanın boş durması bizi üzüyordu. Burası yeniden hizmete girdiğinde sadece bir aile sağlık merkezi değil, diyetisyeni, psikoloğu bulunan kapsamlı bir sağlık merkezi olmasını istiyoruz." dedi.
Başkan Palancıoğlu, Türkiye´deki bürokrasiden dert yanarak, "Bakanımız, milletvekillerimizle buranın bize devredilmesiyle ilgili bürokrasiyi 1,5 yılda ancak çözebildik. Geçtiğimiz hafta devir protokolüyle ilgili bakanlıktan izin çıktı. Bu binanın sağlık merkezi olarak yeniden hizmet vermesi için çalışmalara başladık. Tadilat çalışmaları sürüyor. Çalışmalar bittiğinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte aile hekimlerine devredeceğiz. Burası aile hekimliğiyle beraber sağlıklı yaşam merkezi olarak hizmet verecek. Böylece Talaslı vatandaşlarımız daha kolay, rahat ve konforlu sağlık hizmeti alacak. Talas´a hayırlı olsun." şeklinde konuştu.
Başkan Palancıoğlu, sözlerini binanın Talas Belediyesi´ne devredilmesinde katkıda bulunan TBMM eski Başkanvekili Sadık Yakut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki ile Yaşar Karayel, 24. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Halil Ergen´e teşekkür ederek tamamladı.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü