ESNAF MÜZESİ 10 YAŞINA BASTI

ESNAF MÜZESİ 10 YAŞINA BASTI

Esnaf müzesi 10 yaşına bastı kimsenin haberi yok... Türkiye`nin ilk esnaf ve sanatkar müzesi olma özelliğini taşıyan Ahi Evran Zaviyesi 10 yaşına bastı. Fakat müze ilimiz sakinlerinden beklediği ilgiyi görmediği için sessiz sedasız ziyaretçi bekliyor..

Seyyid Burhanettin Hazretlerinin türbesinin hemen karşısında bulunan Ahi Evran Zaviyesi, Türkiye`nin ilk esnaf ve sanatkarlar müzesi olma özelliğini taşıyor.
Tarihi yapı, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine  kiralandı. KESOB ise bu alanı sanayicilerimizin  henüz daha küçük atolyelerde ve  insan gücüne dayalı üretim yapıldığı  dönemlerde kullanılan  araç gereçlerin yer aldığı   esnaf ve zanaatkar müzesine dönüştürdü.
Ancak  üzücü olan şu ki  müze 10 yaşına basmasına rağmen; ilimiz vatandaşlarınca yeterince bilinmiyor. Müzenin tanıtımının yeterince yapılmaması ya da ilimiz vatandaşlarının tarihe ve kültüre olan ilgisizliği yüzünden  kaderine küskün sessiz sedasız ziyaretçi bekliyor...
GÖRÜNTÜ - ( Müze içi)
Bizde  bin bir emekle hayata geçirilen  ve  her geçen gün biraz daha sanayii şehri hüvviyeti kazanan  ilimizde sanayiinin  temellerinin atıldığı dönemlere ait  araç gereçlerin sergilenip, Ahilik geleneğinin  esaslarına dair mesajların yer aldığı  bu mekanı  ilimiz inasına, özelliklede genç kuaşaklara tanıtmak maksadı ile  KESOB Başkanı Mustafa Alan`ın  rehberliğinde  gezip görüntüledik...



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü