ET SÜT KURUMUNUN

ET SÜT KURUMUNUN

KAYSERİ´DE OLMASI ARTIK ZORUNLULUKTUR

Kayseri Ticaret Borsası ve  Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliğince ortaklaşa  tertiplenen ´Kırmızı Et İstişare Toplantısı´nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış Et Süt Kurumunun Kayseri´de olmasının zorunlu hale geldiğine vurgu yaparak ?Eğer Kayseri´ye Et Süt Kurumu gelirse, fiyatlarda denge unsuru oluşur.? Değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Ticaret Borsası ve  Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliğince ortaklaşa  tertiplenen , Kayseri Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen ?Kırımızı Et İstişare Tolantısına´ Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Melikgazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kocasinan Belediye Başkan adayı Ahmet Çolakbayrakdar, İncesu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı İncesu Belediye Başkan adayı Zekeriya Karayol, Ak  Parti Kayseri önceki dönem Milletvekili Sami Dedeoğlu, Ak Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Sami Yılmaz, Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras iştirak etti?    

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış Kayseri´deki, Besicilerin ve kırımızı et üreticilerinin  bu konuda oldukça mağdur olduklarını belirterek şunları kaydetti:

?Besicilerimiz ve kırmızı ve üreticilerimiz, ürettikleri hayvanları  gerçek değerinde satamıyorlar. Eğer Kayseri´ye Et Süt Kurumu gelirse, fiyatlarda denge unsuru oluşur. Çünkü özel sektör besicilerimizin hayvanlarını daha düşük fiyata kesmektedir. Besicilemiz bir dosya için Yozgat´a gitmek zorunda kalıyorlar. Biz Kayseri´deki bu sıkıntıları çözmek adına, Kayseri Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile ortaklaşa istişare toplantısı düzenledik. Besicilerimizi ve kırmızı et üreticilerimizi davet ettik. İPARD konusunu gündeme getirdik. Kayseri hayvancılıkta son yıllarda Türkiye ortalamasının oldukça gerisine düşmüştür. Kayseri´deki hayvancılığı geliştirmek için hep birlikte taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Yeni bir ırk hayvanı yetiştirmemiz gerekiyor?

Başkan Bağlamış, İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasına da değinerek, ?Biz kampanyayı canı gönülden destekliyoruz. Bu konuda Kayseri´de bizden istenen verilere ulaşacağımıza inanıyorum? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları