ETİKETSİZ 25 TON PEYNİR

ETİKETSİZ 25 TON PEYNİR

VE YAĞ İMHA EDİLDİ

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi´nde bulunan bir inşaatta gerçekleştirilen denetimde, 160 ton civarında onaysız depolanan peynire el konuldu.
Çevrede yaşayan vatandaşların, kokunun verdiği rahatsızlıktan dolayı ihbarda bulunmaları üzerine, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Melikgazi İlçe Müdürlüğü Gıda Denetçileri tarafından, kolluk güçlerinin eşliğinde gerçekleştirilen denetimde, inşaat içerisindeki 4 farklı soğuk hava deposunda 160 ton civarında peynirin onaysız olarak depolandığı tespit edildi. Peynirler daha sonradan tasnif ve tespitinin yapılması üzere, yediemine alınarak iş yeri yetkilisine teslim edildi.
Yapılan tasnifte 84 ton teleme (ara ürün), son tüketim tarihi 10 Ağustos olan 16 ton hellim peyniri, 11 ton etiketli yağ, 7 ton etiketsiz yağ, 14 ton etiketsiz izlenebilirliği sağlamayan peynir, 5 ton kokuşmuş peynir tekrar yediemine alındı. İş yeri yetkilisinin İl Müdürlüğü´ne verdiği dilekçeye istinaden 28 Haziran´da yapılan bir diğer denetimde etiketsiz ve kokuşmuş 19 ton peynir ile etiketsiz 6 ton yağ, Oymaağaç şehir çöplüğünde ezilerek ve gömülerek imha edildi. 16 ton hellim peynirinden mikrobiyolojik ve 84 ton telemeden bitkisel yağ aranması için numune alınarak Kayseri Gıda Kontrol Laboratuarına gönderildi. Ürünler analiz sonucu çıkıncaya kadar yediemin olarak işyeri yetkilisine teslim edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, etiketsiz biçimde piyasaya sürülen gıda ürünlerinin halk sağlığı açısından tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için, bu olayda olduğu gibi, ihbar mekanizmasının gelişmesi gerektiğini vurgulayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, ?Vatandaşlarımızın etiketsiz ürünlere talep göstermemeleri ve bu tarz ürünlerin görüldüğü yerde Alo Gıda 174 Gıda Hattı vasıtasıyla İl Müdürlüğümüze ihbarda bulunmaları gerekmektedir.? diye konuştu.



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı