FABRİKADAN KAMPUS DOĞACAK

FABRİKADAN KAMPUS DOĞACAK

Erken Cumhuriyet Dönemi'nin en önemli yapılarından biri olan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası, yapılacak olan restorasyon çalışmaları ile Abdullah Gül Üniversitesi'nin ana kampusu olacak.

AGÜ Kampusu, tamamlandığında Türkiye'nin en büyük restore edilmiş kampusu haline gelecek.
AGÜ Genel Sekreteri Melih Rüştü Çalıkoğlu, Erciyes Üniversitesi'nden kendilerine devredilen 280 dönümlük arazinin restore edilerek, Türkiye'nin en büyük restore edilmiş eğitim kompleksi haline getirileceğini söyledi. Tarihi yapının 15 Mayıs'ta AGÜ'ye devredildiğini ifade eden Çalıkoğlu, Sümer Kampusu çok değerli bir kampus. AGÜ'nün hedefi de dünya çapında bir üniversite olmak. Bizim halihazırda 3 bin 500 dönümlük bir kampus alanımız var, fakat orada çalışmalar hala sürüyor. Orası devem ederken buranın Cumhurbaşkanımızın adına yakışır bir alan olarak bize tahsisi konuşuldu. Bu alanda önemli tarihi binalar var ve gerçekten Cumhurbaşkanımızın adına yakışır bir kampus haline getirilecek.” dedi.
AGÜ Sümer Kampusu için, Türkiye'de ve dünyadaki bilinen benzeri örneklerinin incelendiğini belirten Çalıkoğlu, restorasyon tamamlandığında, AGÜ'nün Türkiye'nin en büyük restore edilmiş kampus alanı haline geleceğini ifade etti.
Çalıkoğlu, AGÜ'nün eğitim hayatına, bir sonraki yıl, hayat boyu öğrenme ve yabancı diller yüksekokulu ile söz konusu kampuste başlayacağını belirtti. Çalıkoğlu Sümer kampusu bize verilen büyük bir değer. Biz de bu değeri nasıl kıymetli hale getirebiliriz diye düşündük. Bizim amacımız etrafı duvarlarla çevrili bir üniversite değil. Bizim amacımız çevresiyle birlikte yaşayan bir üniversite yapmak. Bu çerçevede açık kampus denilen bir model üzerinde çalışıyoruz. Sadece eğitim binaları yer almayacak, burası restore edilip kente kazandırılacak ve kent yaşamının bir parçası olması için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti