FAİZ İNDİRİMİNE ELİTAŞ YORUMU

FAİZ İNDİRİMİNE ELİTAŞ YORUMU

?HEYECANLANDIRICI DEĞİL, SONRAKİ KARARLARA BAKACAĞIZ?

Merkez Bankasının açıkladığı faiz indimi Mustafa Elitaş´ı heyecanlandırmadı. Merkez Bankası indirim kararını açıkladıktan sonra ilk yorum Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´tan geldi. Elitaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 0,5 puanlık indirimin kendisini heyecanlandırmadığını, yatırım yapma arzusunu zirveye ulaştıracak haberler için ?Bundan sonraki kararlara bakacağız? ifadesini kullandı.
Merkez Bankasının faiz indirimi açıklamasına ilk yorumu Kayseri´de bulunan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´tan geldi. Elitaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 0,5 puanlık indirimin ?heyecanlandırıcı değil? olarak yorumladı.
Elitaş, yatırımcının içindeki yatırım yapma zevkini tetikleyecek haberler için bundan sonraki kararlara bakıyoruz artık ifadesini kullanarak şöyle konuştu; ?Faizde alt bant 7,5, üst bant 10,5´di. Merkez Bankası, bunu 10´a düşürerek, bankalara vereceği faiz oranlarının sınırını aşmayacağını, bir manada üst limiti biraz aşağı düşürerek, bankaların farlı kaynak ihtiyaçları olduğu takdirde bunun daha düşük maliyetli olmasına imkan verdi. Yeni Başkan oturdu arkadaşlarla beraber bu şekilde değerlendirme yaptı. Piyasa beklentilerine yakın faiz oranı olarak gerçekleşti ama ben heyecanlandırıcı bir indirim olduğu kanaatinde değilim. Biraz daha yatırımcının içindeki o yatırım yapma zevkini tetikleyecek bir rakama doğru inmesi gerekiyor. İnşallah yeni başkan, yeni arkadaşlarıyla birlikte yapacak ve Türkiye´deki yatırım yapma iştahını harekete geçirecek, tetikleyecek bir karar alacaktır diye ümit ediyorum. Beklentiyle gerçekleşen arasında, piyasa beklentilerine yakın oldu fakat benim söylediğim içindeki heyecanı tetikleyecek, yatırım yapma arzusunu zirveye ulaştıracak bir etki yapması gerekirdi. O tam gerçekleşmedi. Bundan sonraki kararlara bakıyoruz artık.?
Öte yandan Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamaların ardından Hayriye Ulubaş Kur´an Kursu binası açılışına geçti. Açılışa Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın yanı sıra, Hayırsever Osman Ulubaş ve eşi Hayriye Ulubaş, Vali Orhan Düzgün ve Eşi Gül Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve davetliler katıldı.
Elitaş burada yaptığı konuşmada yapılan Kur´an Kursu´nun ?Kayınvalidemin içinde uhdeydi, hep dualarında ?Yarabbi, bana Kur´an Kursu yaptırmayı nasip et´ diye dua etti. Kayınvalidemin güzel, tertemiz kalbi, hamdolsun bunu bu hale getirdi. Burası bir şaheser olmuş, çok güzel bir eser olmuş tam bir Kayseri mimarisi, cumbalı Osmanlı evlerinden harika bir Kur´an Kursu oldu.?
Daha sonra kürsüye gelen Vali Orhan Düzgün, Kayseri´de ilk göreve Osman Ulubaş´ın hayırlı bir eserinin açılışıyla başladığını ve hala onun hayırlı eserleriyle devam ettiğini vurguladı.
Konuşma sırası Hayırsever Osman Ulubaş´a, geldiğinde herkesin yüzünde gülümseme belirdi. Osman Ulubaş kürsüde yaptığı konuşma ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile diyalogu herkesi kahkahaya boğdu.
Konuşmaların ardından Hayriye Ulubaş Kur´an Kursu kurdele kesimi ile hizmete açıldı.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları