FARKLI ÜLKELERDEN KAYSERİ´YE GELEN ÖĞRENCİLER,

FARKLI ÜLKELERDEN KAYSERİ´YE GELEN ÖĞRENCİLER,

BAHARIN GELİŞİNE ?MERHABA´ DEDİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 57 farklı ülkeden eğitim için Kayseri´ye gelen öğrencilerin hazırladığı Nevruz kutlamalarına katıldı. Etkinlikte yabancı öğrencilerle birlikte çekiçle demir döven Başkan Çolakbayrakdar, ?Kayseri´ye Dünyanın değişik ülkelerinden eğitim için gelen renkleri, dilleri, ırkları farklı farklı genç kardeşlerimiz, sevgi, barış ve kardeşlik içerisinde bir aradalar. Bu bütün dünyaya örnek olsun? dedi.

Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Okul Müdürü Sıddık Kaya, okulun öğrencileri ve öğretmenleri ile davetliler katıldı.

Mehteran Marşı ile başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Sözlerine Nevruz Bayramı´nı kutlayarak başlayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Nevruz´un baharı müjdelediğini belirterek, ?Özellikle Nevruz Bayramı, Orta Asya´dan beri kutlana gelen bir kültürdür. Ayrıca Mart ayı, Türk Milleti açısından önemli bir tarihtir. Çanakkale Zaferi´nin 103. Yıldönümünde yine Türk Ordumuz, bir destan yazdı. Türk Ordusu, Afrin´de zaferlerle Mart ayını taçlandırdı. Ordumuz, sınır bölgelerimizde terör devleti kurmak isteyenlere, Türk bayrağını oralarda dalgalandırarak, halkın huzur içerisinde yaşamalarının teminatını verdi. Rabbim, kahraman ordumuza güç ve kuvvet versin. Mehmetçiklerimizin, sağ-salim ülkemize geri dönmeleri için dua ediyoruz? ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, birlik ve beraberlik içerisinde Nevruz´u kutladıklarını vurgulayarak, ?Kayseri´ye Dünyanın değişik ülkelerinden eğitim için gelen renkleri, dilleri, ırkları farklı farklı genç kardeşlerimiz, sevgi, barış ve kardeşlik içerisinde bir aradalar. Bu, bütün dünyaya örnek olsun. Rabbim, bu birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Bu vesile ile Nevruz Bayramı´nı bir kez daha kutluyor, birlik ve beraberlik içinde ay yıldızlı bayrağımız altında aynı topraklarda yaşamayı Rabb´imden niyaz ediyorum? diye konuştu.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise Nevruz´un geleneksel olarak kutlandığına dikkat çekerek, ?Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerimizi; bir arada olarak, kendi aralarındaki samimiyeti artıran bu programı hazırladıkları için tebrik ederken, bu tür etkinliklerde destek veren Kocasinan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar´a da teşekkür ediyorum. Yüce Mevlam, geleceğimizi hayırlı, bereketli ve mübarek eylesin? dedi.

Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Sıddık Kaya da okula yaptığı hizmetlerin yanı sıra programın düzenlenmesinde büyük katkısı olan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bayrak şov, nevruz ve ülkelerin yöresel oyunları, Dombıra şarkı gösterisi, demir dövme, yumurta tokuşturma  gibi çeşitli gösterilerin olduğu etkinlik, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Daha sonra Başkan Çolakbayrakdar ve öğrencilerin ellerine çekiç alarak demir dövmesiyle tarihi bir gelenek yerine getirilmiş oldu. Program, okulun bahçesine Nevruz fidanının dikilmesiyle sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi